Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes EQ

Η Plug In υβριδική Mercedes A-Class φορτίζει σε χρόνο ρεκόρ

Ελλάδα 4:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Plug In υβριδική Mercedes A-Class φορτίζει σε χρόνο ρεκόρ

Mercedes EQ

Η Plug In υβριδική Mercedes A-Class φορτίζει σε χρόνο ρεκόρ

Mercedes EQ

Τα νέα μοντέλα της Mercedes, η Α250e hatchback & A250e Sedan έφτασαν στη χώρα μας και προσφέρουν τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης στις καθημερινές μετακινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes θα διαθέτει περισσότερες από 20 εκδόσεις plug-in-hybrid μοντέλων έως το τέλος του έτους – από A-Class έως S-Class και από GLA έως GLE.

Η υπεροχή και η τεχνολογία των υβριδικών αυτοκινήτων της Mercedes ξεκινά από την A-Class με τις Α250e hatchback & A250e Sedan.

Advertisement
Advertisement

Τα δύο μοντέλα είναι τα entry level, τόσο στην γκάμα των υβριδικών αλλά και στην δέσμευση της εταιρίας ώστε να μπορεί να προσφέρει μετακινήσεις με ουδέτερες εκπομπές CO2 από κάθε κατηγορία αυτοκινήτων που εξελίσσει και παράγει. Στην compact κατηγορία, η Mercedes-Benz προσφέρει ήδη από μία έκδοση plug-in hybrid στα μοντέλα της A-Class, A-Class Saloon, B-Class.

Πως λειτουργεί το υβριδικό σύστημα;

Λειτουργώντας μαζί, ο τετρακύλινδρος 1.33 λίτρων βενζινοκινητήρας και ο 75 kW ηλεκτροκινητήρας προσφέρουν συνδυαστική απόδοση 160 kW (218 ίππων) και συνολική μέγιστη ροπή 450 Νm. Το κύριο χαρακτηριστικό του ηλεκτροκινητήρα, δηλ. η μέγιστη ροπή από στάση, κάνει τα compact plug-in hybrid μοντέλα να ανταποκρίνονται άμεσα, όπως απεικονίζεται και στις επιδόσεις τους. Για παράδειγμα, η A 250e (μεικτή κατανάλωση καυσίμου 1,3-1,0 l / 100 km, εκπομπές CO2 συνδ. 30–22 g / km) ολοκληρώνει το 0-100 χλμ σε μόλις 6,6 δευτερόλεπτα. Ακόμη και με τη αποκλειστική χρήση του ηλεκτροκινητήρα, μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα έως 140 χλμ .

Advertisement

Και η φόρτιση;

Η Α250e hatchback & A250e Sedan λύνει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των Plug-In υβριδικών οχημάτων: Την διάρκεια φόρτισης της μπαταρίας, ώστε το όχημα να είναι έτοιμο να κινηθεί συνδυαστικά με τον θερμικό κινητήρα ή μόνο ως ηλεκτροκίνητο. Η μπαταρία ιόντων λιθίου, με συνολική χωρητικότητα 15,6 kWh μπορεί να φορτιστεί εξωτερικά είτε με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) είτε με συνεχές ρεύμα (DC) προαιρετικά. Σε ένα wallbox 7,4 kW (AC), και με το προαιρετικό σύστημα οχήματος εναλλασσόμενου ρεύματος (OBC – On-Board Charger) έως και 7,4 kW, η φόρτιση από 10 έως 100% SoC (State of Charge) διαρκεί περίπου 1 ώρα 45 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ταχυφορτιστή DC έως 24 kW και το προαιρετικό σύστημα οχήματος φόρτισης συνεχούς ρεύματος έως 24 kW, χρειάζονται περίπου 25 λεπτά για να περάσει η μπαταρία από 10 έως 80% SoC.

Advertisement

Τα πρώτα compact αυτοκίνητα με EQ power, οι A250e & A250e Sedan βρίσκονται ήδη στη χώρα μας και είναι διαθέσιμα  στις Εκθέσεις των Εξουσιοδοτημένων Διανομέων Mercedes-Benz EQ για μια δοκιμαστική οδήγηση. Με μηδενική φορολόγηση για τον εταιρικό χρήστη, πλούσιο εξοπλισμό και το γνωστό για την ποιότητα και αξιοπιστία «αστέρι» στο καπό, είναι σίγουρο ότι δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

Η τιμή της A250e στη χώρα μας ανέρχεται στα 43.600 ευρώ (με Λιανική Τιμή προ Φόρων από 33.150 ευρώ) και της A250e Sedan στα 44.195 ευρώ  (με Λιανική Τιμή προ Φόρων από 33.600 ευρώ). Έτσι τα δύο μοντέλα γίνονται  ιδανικά για εταιρικούς χρήστες αφού συνεπάγονται μηδενικό φόρο χρήσης.

Advertisement