Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

HERE WeGo: Το… Google Maps της Huawei

Ελλάδα 21:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

HERE WeGo: Το… Google Maps της Huawei

ΝΕΑ

HERE WeGo: Το… Google Maps της Huawei

ΝΕΑ

Μετά το δυνατό “χτύπημα” που δέχτηκε η Huawei από την Google, η κινέζικη εταιρεία αποφάσισε να πάρει τον έλεγχο στα χέρια της. Γι’ αυτό διαθέτει και το HERE WeGo αντί του Google Maps.

Advertisement
Advertisement

Οι ναυαρχίδες της Huawei, όπως είναι το Mate 30 και η σειρά P40, δεν διαθέτουν το γνωστό Play Store της Google. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες των συγκεκριμένων κινητών δεν μπορούν να κατεβάσουν τις εφαρμογές τόσο της Google, όσο και άλλων προγραμματιστών. Η κινέζικος κολοσσός όμως βρήκε τη λύση. Προσφέρει μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα, την AppGallery, η οποία περιλαμβάνει τις δημοφιλέστερες εφαρμογές και μπορεί ο καθένας να κατεβάσει στο κινητό του.

Αναφορικά με την πλοήγηση, μιας και το Google Maps δεν είναι διαθέσιμο στις παραπάνω εφαρμογές, η Huawei διαθέτει το HERE WeGo, γνωστό ως Here Maps. Το HERE WeGo υπήρχε πριν από πολλά χρόνια (από το 1985) και αποτελούσε προϊόν της Navteq. Το 2007 πέρασε στα χέρια της Nokia, ενώ περίπου 8 χρόνια αργότερα, σε συνεργασία με τις εταιρείες αυτοκινήτων BMW, Volkswagen και Daimler, ξεκίνησε η αναβάθμιση του προγράμματος χαρτών και πλοήγησης.

Το HERE WeGo City Navigation έχει τις επιλογές πλοήγησης για αυτοκίνητο, για ποδήλατο και αν κινείστε με τα πόδια. Μάλιστα διαθέτει πληροφορίες για δημόσιες συγκοινωνίες σε πάνω από 1300 πόλεις, ενώ οι χάρτες λειτουργούν και εκτός σύνδεσης για πάνω από 100 χώρες.

Advertisement
Advertisement