Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Υόρκη: Κυνηγητό στις παράνομες μοτοσυκλέτες και ATV (+video)

Ελλάδα 15:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Υόρκη: Κυνηγητό στις παράνομες μοτοσυκλέτες και ATV (+video)

ΝΕΑ

Νέα Υόρκη: Κυνηγητό στις παράνομες μοτοσυκλέτες και ATV (+video)

ΝΕΑ

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης κάνει συνεχείς ελέγχους, κατάσχει και καταστρέφει όσα ATV και μοτοσυκλέτες Motocross κυκλοφορούν παράνομα.

Advertisement
Advertisement

Σε μια και μόνο περιπολία κατασχέθηκαν περισσότερα από 250 «παράνομα δίκυκλα», από τα οποία σύμφωνα με τη New York Daily News, περίπου 150 προέρχονταν από το Μπρονξ.

Η αστυνομία της μεγαλούπολης, μέσω εκπροσώπου της, ισχυρίζεται πως κάτοικοι της πόλης «επευφημούν τους αξιωματικούς» κατά τη διάρκεια των κατασχέσεων, καθώς και ότι «οι Νεοϋορκέζοι έχουν κουραστεί».

Ένας μεγάλος αριθμός αναβατών κυρίως μοτοσυκλετών MX, οδηγούν επικίνδυνα και προκαλούν με αγωνιστικά δίτροχα και ATV χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, ενοχλώντας άλλους κατοίκους και προκαλώντας επικίνδυνες καταστάσεις.

Advertisement
Advertisement

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι αυτό το καθεστώς σημαίνει ότι ορισμένα χρησιμοποιούνται σε εγκλήματα. Για παράδειγμα, στις 26 Ιουνίου τέσσερα άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός οκτάχρονου αγοριού, τραυματίστηκαν όταν ένας ένοπλος με μοτοσυκλέτα MX πυροβόλησε σε μια ομάδα ανθρώπων σε ένα μικρό μπάρμπεκιου στη γειτονιά Bedford-Stuyvesant του Μπρούκλιν.

Advertisement

Μέχρι στιγμής φέτος, η αστυνομία έχει κατασχέσει σχεδόν 3.000 δίκυκλα, τα περισσότερα από τα οποία δεν είχαν ούτε αριθμούς πλαισίου. Μερικά από τα αυτά συμμετείχαν σε περιστατικά με επικίνδυνους ελιγμούς ακόμη και… άλματα μέσα σε άλση ή πλατείες. Τα περιστατικά καταστολής δεν περιορίζονται στο κέντρο της  Νέας Υόρκης. Το CBS News αναφέρει ότι το Yonkers, το τρίτο μεγαλύτερο προάστιο της μεγαλούπολης, λαμβάνει επίσης μέτρα για να κρατήσει αυτά τα οχήματα μακριά από τους δρόμους.

Advertisement

Το ABC 7 N.Y αναφέρει ότι οι αξιωματικοί της αστυνομίας δίνουν 15 ημέρες στους ιδιοκτήτες των κατασχεμένων δικύκλων και ATV για να πάρουν άδειες κυκλοφορίας και να ανακτήσουν τις μοτοσυκλέτες  τους πριν τα καταστρέψουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σοκαριστικό video: Αυτοκίνητο εμβολίζει μοτοσικλέτα! (+video)
Brockhouse Corgi: Η αναδιπλούμενη πολεμική μοτοσυκλέτα
Αυτή η μοτοσυκλέτα είναι για πραγματικά δύσκολα τερέν (+video)

Advertisement