Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα ειδική έκδοση «Tribute» του Audi RS6 Avant

Ελλάδα 10:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα ειδική έκδοση «Tribute» του Audi RS6 Avant

ΝΕΑ

Νέα ειδική έκδοση «Tribute» του Audi RS6 Avant

ΝΕΑ

Η Audi λανσάρει τη νέα έκδοση RS6 Avant «Tribute» για να αποτίσει φόρο τιμής στο μοντέλο από το οποίο ξεκίνησε ο μύθος των εκδόσεων του είδους, το RS2 Avant.

Advertisement
Advertisement

Το νέο RS6 Avant κυκλοφορεί και στην αγορά των Η.Π.Α., με την Audi να γιορτάζει την περίσταση προσφέροντας ταυτόχρονα την ειδική «RS Tribute Edition».

Η νέα ειδική έκδοση του Audi RS6 Avant είναι αφιερωμένη στο RS2 Avant που κυκλοφόρησε το 1994 και θα πουληθεί σε μόλις 25 κομμάτια. Το super wagon της Audi διαθέτει ξεχωριστά στοιχεία στυλ στο αμάξωμα και στην καμπίνα, συμπεριλαμβανομένης της βαφής του αμαξώματος σε απόχρωση Nogaro Blue που συνδυάζεται ιδανικά με τις μαύρες πινελιές στην μπροστινή γρίλια, τον πίσω διαχύτη, τους πλευρικούς μαρσπιέδες και τις μαύρες ράγες οροφής. Επιπλέον, το νέο Audi RS6 Tribute Edition «πατάει» σε ασημένιες ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών που αφήνουν να φαίνονται οι δαγκάνες φρένων, οι οποίες έχουν κόκκινο χρώμα.

Advertisement
Advertisement

Το εσωτερικό της ειδικής έκδοσης του Audi RS6 Avant έρχεται με αποκλειστικά σπορ καθίσματα Valcona S και Denim Blue ύφασμα ένθετο στις δερμάτινες επενδύσεις, ενώ έχει και αρκετά ένθετα από ανθρακόνημα στο ταμπλό, περφορέ δερμάτινο τιμόνι και πατάκια με τη σήμανση RS. Η ισχύς του twin-turbo 4.0-λίτρων V8 παραμένει αμετάβλητη, στους 600 ίππους και καταλήγει στους τέσσερις τροχούς μέσω οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα μπορεί προαιρετικά να αυξηθεί στα 305 χλμ./ώρα– από τα 250 χλμ./ώρα στα οποία περιορίζεται ηλεκτρονικά. Κάθε Tribute Edition θα διαθέτει τη sport εξάτμιση στο βασικό του εξοπλισμό, προκειμένου ο V8 να ακούγεται όπως πρέπει.

Το πρωτότυπο Audi RS2 Avant κυκλοφόρησε το 1994, δημιουργώντας ουσιαστικά την κατηγορία των station wagon υψηλών επιδόσεων. Ήταν επίσης το πρώτο μοντέλο που φορούσε το σήμα RS, με την Porsche υπεύθυνη για τη συναρμολόγηση αλλά και πολλά από τα μηχανικά μέρη του μοντέλου. Η ισχύς των 315 ίππων προερχόταν από ένα πεντακύλινδρο turbo κινητήρα 2,2 λίτρων, ο οποίος με τη βοήθεια της τετρακίνησης έκανε εφικτή την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα, σε 4,8 δευτερόλεπτα που για την εποχή εκείνη ήταν χρόνος που αντιστοιχούσε σε supercar.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Η ΑΒΤ τιμά το Audi RS2 Avant

To Audi RS6 Avant με την εμφάνιση του quattro του 1980

Audi RS6 σε έκδοση pick up

Advertisement