Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ABT τιμά το Audi RS2 Avant

Ελλάδα 6:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ABT τιμά το Audi RS2 Avant

ΝΕΑ

Η ABT τιμά το Audi RS2 Avant

ΝΕΑ

Η ABT Sportsline καταβάλλει φόρο τιμής μέσω ενός συγκινητικού φωτογραφικού αφιερώματος σε ένα από τα εικονικά μοντέλα της Audi, το θρυλικό RS2 Avant. Με την παρουσία τιμά τον πρόγονο και το νέο RS4 Avant.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο που άνοιξε το χορό στη γκάμα της Audi RS και το οποίο ήταν μια από κοινού συνεργασία μεταξύ της Audi και της Porsche, συναντήθηκε με τον νεαρότερο απόγονο του, το RS4 Avant του 2019, σε αεροδρόμιο για τις ανάγκες της φωτογράφησης. Κανένα από τα δυο δεν αποτελεί αμιγώς εργοστασιακό κομμάτι, με τον πεντακύλινδρο κινητήρα τούρμπο του RS2, ηλικίας 25 ετών, να διαθέτει τροποποιημένο στροβιλοσυμπιεστή, πειραγμένο εκκεντροφόρο και σύστημα εξάτμισης από ανοξείδωτο χάλυβα. Το αποτέλεσμα είναι μια ώθηση στην ισχύ, από 315 PS στους 360 PS.

Advertisement
Advertisement

“Το ταξίδι άρχισε το 1994, με το Audi RS2 το οποίο κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Porsche”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Hans-Jurgen Abt. “Ήταν ένα από τα πρώτα sport wagon που θα μπορούσαν να κρατήσουν το δικό τους λάβαρο έναντι των αμιγώς σπορ αυτοκινήτων και ήταν αναμφισβήτητα ένας κρίσιμος παράγοντας η επιτυχία αυτού του τύπου οχήματος στην Audi”. Το μοντέλο του 2019, ένα RS4 Avant με τη βοήθεια αναβαθμισμένης ηλεκτρονικής μονάδας διαχείρισης κινητήρα η ισχύς εκτινάσσεται στους 530 PS και στα 690 Nm ροπής. Συμβάλλοντας στον ιδιαίτερο χαρακτήρα η ανάρτηση και οι αντιστρεπτικές είναι ρυθμιζόμενα. Το αυτοκίνητο υιοθετεί τροχούς 20 ιντσών με γυαλιστερή μαύρη όψη, νέα γρίλια στη μάσκα, πλευρικές ποδιές, πρόσθετη πίσω ποδιά και spoiler, καθώς και μερικές ενημερώσεις στο εσωτερικό, όπως τα ενσωματωμένα φώτα εισόδου, το κάλυμμα στον επιλογέα ταχυτήτων και το μπουτόν εκκίνησης κινητήρα.

Advertisement

Advertisement