Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Νέα γενιά του 1.5 TSI από τη VW

Ελλάδα 23:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα γενιά του 1.5 TSI από τη VW

Mobility

Νέα γενιά του 1.5 TSI από τη VW

Mobility

Η νέα έκδοση Evo2 του τετρακύλινδρου 1,5 TSI, φέρνει στο προσκήνιο ακόμα καλύτερα δεδομένα απόδοσης και ακόμα χαμηλότερες εκπομπές ρύπων για την Volkswagen και όλα τα μοντέλα που θα τον χρησιμοποιήσουν.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen έχει βελτιώσει τον κορυφαίο σε πωλήσεις κινητήρα βενζίνης 1,5 TSI και παρουσιάζει τώρα στην Ευρώπη την τελευταία γενιά, το TSI evo2.

Ο υπερσύγχρονος τετρακύλινδρος κινητήρας θα είναι αρχικά διαθέσιμος με ισχύ 150 ίππων και θα ακολουθήσουν και άλλες παραλλαγές του. Τα T-Roc και T-Roc Cabriolet θα είναι τα πρώτα μοντέλα που θα παραδοθούν με τον νέο κινητήρα, ενώ στη συνέχεια θα δούμε το μηχανικό σύνολο και σε άλλα μοντέλα της εταιρείας. Στο τελευταίο στάδιο εξέλιξης του 1.5 TSI, οι μηχανικοί εξέλιξης έχουν μετακινήσει τον τριοδικό καταλύτη και το φίλτρο σωματιδίων βενζίνης κοντά στον κινητήρα.

Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται έτι περαιτέρω η απόδοση του συστήματος ελέγχου εκπομπών, ενώ καθίσταται δυνατή και η περιορισμένη χρήση πολύτιμων μετάλλων στην παραγωγή. Ένα βασικό τεχνολογικό χαρακτηριστικό για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου στο 1,5 λίτρων evo2 είναι το βελτιωμένο σύστημα Active Cylinder Management, ACT plus. Η βελτίωση της ενεργοποίησης και απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων, επιτρέπει την επέκταση του εύρους χρήσης του συστήματος.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από τον υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας, ο 1,5 TSI διαθέτει επίσης σύστημα ψεκασμού υψηλής πίεσης (έως και 350 bar), ενώ τα τοιχώματα των κυλίνδρων με επίστρωση πλάσματος μειώνουν την τριβή, κάτι που ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τα έμβολα με τους χυτούς αγωγούς ψύξης, χάρη στους οποίους η καύση γίνεται ακόμα πιο αποδοτική. Καθοριστικός παράγοντας είναι και πάλι ο κύκλος λειτουργίας Miller βάσει του οποίου προβλέπεται το πρώιμο κλείσιμο των βαλβίδων εισαγωγής με υψηλή συμπίεση και της τεχνολογίας μεταβλητής γεωμετρίας υπερσυμπιεστή (VTG).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτόνομη οδήγηση επί πληρωμή από τη Volkswagen
VW T-Roc: Μαγνήτης το… κορμί του!
Η Fisker ετοιμάζει cabrio για 4 με αυτονομία 1.012 χλμ.