Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nέα αξεσουάρ για το ανανεωμένο Toyota GR Yaris

Ελλάδα 23:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nέα αξεσουάρ για το ανανεωμένο Toyota GR Yaris

ΝΕΑ

Nέα αξεσουάρ για το ανανεωμένο Toyota GR Yaris

ΝΕΑ

Οι άνθρωποι του τμήματος TRD της Toyota φροντίζουν να διατηρούν επίκαιρο το GR Yaris και να το κάνουν να δείχνει ακόμα πιο σπορ, όπως και να κερδίζουν περισσότερα χρήματα από αυτό.

Advertisement
Advertisement

Για το 2024, η Toyota αναβάθμισε την ισχύ του κινητήρα του GR Yaris το οποίο αποδίδει πλέον 305 ίππους/6.500 σ.α.λ. (δηλαδή 33 περισσότερους από πριν) και μέγιστη ροπή 370 Nm. Όμως, δεν αυτή δεν είναι η μόνη διαφοροποίηση.

Τα στελέχη του Toyota Racing Development, γνωστό ευρύτερα ως TRD, αποφάσισαν για ακόμα μία φορά να ασχοληθούν με το GR Yaris και να προσφέρουν στους ιδιοκτήτες του -αλλά και σε αυτούς που θέλουν να το αποκτήσουν- την ευκαιρία να το διαμορφώσουν όπως θέλουν.

Αυτό σημαίνει ότι τους δίνουν τη δυνατότητα να προσθέσουν στο hot hatch μοντέλο αξεσουάρ τα οποία θα το κάνουν να δείχνει ακόμα πιο ιδιαίτερο κα να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.

Advertisement
Advertisement

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν να προσομοιάζει ως κάποιο βαθμό με τα αγωνιστικά  με τα οποία οι οδηγοί της Toyota Gazoo Racing συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Αναλυτικότερα, οι άνθρωποι του τμήματος TRD δημιούργησαν για το αμάξωμα νέο splitter για τον εμπρός προφυλακτήρα, νέες προσθήκες για τα φτερά και τα πλαϊνά του οχήματος, καθώς και νέο πίσω προφυλακτήρα οποίος έχει ενσωματωμένο καινούργιας σχεδίασης αεροδυναμικό διαχύτη.

Τα αξεσουάρ δεν βελτιώνουν μονό την εμφάνιση του αυτοκινήτου αλλά έχουν και ουσιαστικό ρόλο αφού αυξάνουν την κάθετη αεροδυναμική δύναμη, όπως ανακοινώνει η Toyota. Επίσης, τοποθετούνται και νέας σχεδίασης τροχοί ελαφρού κράμματος18 ιντσών.

Advertisement

Πέραν αυτών, άλλες ουσιαστικές παρεμβάσεις στο GR Yaris αποτελούν τόσο η τοποθέτηση νέων αμορτισέρ στην πίσω ανάρτηση για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, όσο και τα καινούργια τακάκια στο σύστημα πέδησης για ακόμα καλύτερη αίσθηση και πιο αποτελεσματική επιβράδυνση στον δρόμο και σε πίστα.

Τέλος, οι άνθρωποι του TRD δημιούργησαν και αξεσουάρ από ανθρακονήματα τα οποία τοποθετούνται τόσο στο πλαίσιο της πινακίδας κυκλοφορίας όσο και εντός του αυτοκινήτου, στο ταμπλό, στους αεραγωγούς και στα εσωτερικά χερούλια τω  θυρών.

Advertisement

Όλα αυτά έχουν ένα κόστος, φυσικά. Αρχικά, η Toyota πρόκειται να διαθέσει τα νέα αξεσουάρ του Toyota Racing Development για το GR Yaris μόνο στην ιαπωνική αγορά.

Οι προπαραγγελίες θα αρχίσουν από τις 8 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Η τιμή του ανανεωμένου GR Yaris στην Ιαπωνία ξεκινά από τα 4.480.000 γεν (περίπου από τα 27.410 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) για την έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και από τα 4.830.000 γεν (περίπου από τα 29.555 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) γι’ αυτή με το αυτόματο των οκτώ σχέσεων.