Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Φόρος τιμής στο θρυλικό Toyota Celica GT-Four

Ελλάδα 11:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φόρος τιμής στο θρυλικό Toyota Celica GT-Four

ΑΓΩΝΕΣ

Φόρος τιμής στο θρυλικό Toyota Celica GT-Four

ΑΓΩΝΕΣ

Λίγα αγωνιστικά από τα ράλλυ έχουν την ιστορία του Toyota Celica GT-Four. Για αυτό, οι Ιάπωνες φρόντισαν να αποτίσουν φόρο τιμής, παρουσιάζοντας έναν απόγονο.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, εφάρμοσαν τον εμβληματικό χρωματισμό της Castrol σε ένα GR Yaris Rally2, το αγωνιστικό της Melvyn Evans Motorsport. Το συγκεκριμένο Toyota αναμένεται να λάβει συμμετοχή στο φετινό British Rally Championship.

Η αλλαγή έγινε στο πλαίσιο του ντεμπούτου της νεοσύστατης ομάδας Castrol MEM Rally Team. Εκεί, εμφανίστηκε το GR Yaris Rally2 παρέα με το εμβληματικό Celica GT-Four ST185 του 1993 δίπλα του.

Η μετατροπή διεκπεραιώθηκε από την Keane Design και ομολογουμένως έφερε εις πέρας ένα εντυπωσιακά όμοιο αποτέλεσμα. Οι πράσινες και κόκκινες λεπτομέρειες φιγουράρουν εξαιρετικά παρέα με το κυρίαρχο λευκό και τα γραφικά είναι τα μόνα που έχουν υποστεί μικρές αλλαγές.

Advertisement
Advertisement

Το Toyota GR Yaris Rally2 καταφέρνει να είναι αρκετά αιχμηρό στη σχεδίασή του, εν πολλοίς χάρη στα ενισχυμένα φτερά και τα μεγάλα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Αυτό το GR Yaris Rally2 εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε από την Toyota Gazoo Racing στη Φινλανδία και είναι συμμορφωμένο με τους σύγχρονους κανονισμούς της κατηγορίας WRC2.

Ωστόσο, δεν διατηρεί το υβριδικό σύστημα του μεγάλου αδερφού κατηγορίας Rally1, παρά μόνο τον τρικύλινδρο turbo των 1,6 λίτρων. Και έδω, έχουμε ένα 5τάχυτο σειριακό κιβώτιο που αναλαμβάνει να μεταφέρει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Advertisement

Για όσους μπορεί να μη θυμούνται, ο πρόγονος Toyota Celica GT-Four ST185 έχει έναν 2λιτρο τετρακύλινδρο turbo που συνεργάζεται με 6τάχυτο κιβώτιο Xtrac.

Η Castrol MEM Rally Team θα αγωνιστεί με δύο GR Yaris Rally2 αυτή τη σεζόν με πληρώματα τους Meirion Evans – Jonathan Jackson και τους Chris Ingram – Alex Kihurani.

Advertisement