Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Alfa Romeo Giulia: Ηλεκτρική και με 1.000 άλογα!

Ελλάδα 18:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Alfa Romeo Giulia: Ηλεκτρική και με 1.000 άλογα!

ΝΕΑ

Νέα Alfa Romeo Giulia: Ηλεκτρική και με 1.000 άλογα!

ΝΕΑ

Οι φανατικοί της Alfa Romeo θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Άλλωστε, είναι πολλά τα άλογα!

Advertisement
Advertisement

Μπορεί κάποιοι να ήλπιζαν ότι η Alfa Romeo θα κρατούσε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντίσταση στην ηλεκτροκίνηση, όμως τα πράγματα δεν έχουν ακριβώς έτσι.

Είναι δεδομένο πλέον ότι η εταιρία οδεύει και αυτή προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της, ο οποίος θα έρθει προς τα τέλη της δεκαετίας, ενώ μετά το 2027, κάθε νέο μοντέλο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Η στροφή προς την ηλεκτροκίνηση έχει πλέον αποφασιστεί. Και μάλιστα το αφεντικό της εταιρίας, ο Jean Philippe Imparato έχει δηλώσει ότι είναι μία μετάβαση που πρέπει να γίνει. Αλλιώς η Alfa Romeo θα σβήσει.

Advertisement
Advertisement

Στο τραπέζι λοιπόν τίθεται ένα το τι θα γίνει με τη νέα, εντελώς καινούργια, γενιά της Giulia. Η οποία όπως όλα δείχνουν, θα εμφανιστεί το 2027 και θα είναι πλέον αμιγώς ηλεκτρική.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις εκδόσεις, με απόδοση 350 ίππων για την απλή έκδοση, περίπου 800 ίππων για την έκδοση Veloce, και σχεδόν 1.000 ίππων για την έκδοση Quadrifoglio.

Αυτή η πιο δυνατή έκδοση θα είναι τετρακίνητη και θα δανείζεται μάλλον το ηλεκτρικό πακέτο από την Maserati Granturismo Folgore, με τα τρία μοτέρ, ένα στον εμπρός άξονα και δύο στον πίσω.

Advertisement

Η αυτονομία την οποία υπολογίζουν ότι θα έχει η ηλεκτρική Giulia θα φθάνει έως και τα 700 χιλιόμετρα.

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, σύμφωνα με τον Imparato, θα γίνει με έναν τρόπο που θα ταιριάζει στην Alfa Romeo, έτσι ώστε να μην θιγεί ο χαρακτήρας της εταιρίας. Κάτι που θα ισχύει όχι μόνο για τα μηχανικά της μέρη αλλά και για την σχεδίαση του αμαξώματος.

Advertisement

Ο Imparato επιβεβαίωσε ότι η νέα Giulia θα βασίζεται πάνω σε μία πλατφόρμα των 800 V κάτι που σημαίνει ότι η φόρτιση της μπαταρίας έως το 80% θα γίνεται σε λιγότερο από 18 λεπτά.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις για το μέγεθος της μπαταρίας που θα χρησιμοποιείται, αλλά αν κρίνουμε από το πρωτότυπο Inception της Peugeot μάλλον θα ξεπερνά τις 100 kWh.

Advertisement

H νέα Giulia δεν είναι προφανώς το μόνο νέο αυτοκίνητο που ετοιμάζει η εταιρία. Πιο νωρίς θα έχει έρθει το νέο μικρό SUV με την ονομασία Brennero, το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στο 2024 και θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό της εταιρίας.

Η εταιρία έχει στα σκαριά επίσης ένα σπορ μοντέλο, την 6C που θα παρουσιάσει αργότερα μέσα στην χρονιά, ενώ στα πλάνα είναι και ένα μεγάλο sedan στα πρότυπα της Porsche Taycan και Tesla Model S, με στόχο κυρίως τις αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alfa Romeo: Νέα λογότυπα για δύο θρυλικές επωνυμίες
H τιμή της Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid στην Ελλάδα
Οδηγούμε την εμβληματική Alfa Romeo 8C Competizione