Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Renault Clio

Ελλάδα 21:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Renault Clio

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Renault Clio

ΝΕΑ

Η γαλλική εταιρία βρίσκεται στο τελικό στάδιο των προετοιμασιών για το ανανεωμένο Clio, έχοντας ως στόχο και πάλι την κορυφή της κατηγορίας του στις ευρωπαϊκές αγορές.

Advertisement
Advertisement

Το όνομα Clio έχει συνδεθεί με μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές όχι μόνο της ίδιας της Renault αλλά και ολόκληρης της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Και αν και οι μικρές κατηγορίες φαίνεται να αντιμετωπίζουν δυσκολίες (πλην των SUV), η γαλλική εταιρία ετοιμάζει πυρετωδώς την ανανεωμένη γενιά του super mini της, στοχεύοντας και πάλι στην κορυφή των πωλήσεων σε όλη την Ευρώπη για την κατηγορία του.

Η πέμπτη γενιά του μοντέλου κυκλοφορεί ήδη τέσσερα χρόνια, οπότε όπως είναι αναμενόμενο βρισκόμαστε μπροστά σε μία κλασική περίπτωση ανανέωσης στο μέσο της ζωής ενός μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Με αυτό η Renault κάνει ξεκάθαρο ότι θέλει να διατηρήσει το μοντέλο και την παρουσία της στην κατηγορία για τουλάχιστον 4 χρόνια ακόμα, παραμένοντας ισχυρός αντίπαλος απέναντι σε αυτοκίνητα όπως το Peugeot 208, το Toyota Yaris ή το VW Polo.

Το Clio φαίνεται ότι θα παραμείνει για αυτή την τετραετία σε κυκλοφορία με θερμικούς κινητήρες, παράλληλα με το ηλεκτρικό 5 ΕV το οποίο θα εμφανιστεί το 2025, και το οποίο ίσως σε βάθος χρόνου αντικαταστήσει εντελώς το Clio στην αγορά.

Οι αλλαγές στο νέο Clio σε ό,τι αφορά την εμφάνιση εντοπίζονται στο εμπρός μέρος, με αρκετά διαφορετικά φωτιστικά σώματα σε σχήμα μπούμερανγκ, νέο προφυλακτήρα, νέα φωτιστικά σώματα ημέρας που θα κατεβαίνουν χαμηλά στον προφυλακτήρα, καθώς και μία νέα μάσκα με το καινούργιο σήμα της Renault.

Advertisement

Το πλαϊνό τμήμα, όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιου τύπου facelift δεν θα διαφοροποιηθεί αισθητά, αν εξαιρέσουμε τα νέα χρώματα και κάποια καινούργια σχέδια στις ζάντες. Μικρές αλλαγές θα υπάρχουν και στο πίσω μέρος, με διαφορετικής σχεδίασης φωτιστικά σώματα και νέο προφυλακτήρα.

Advertisement

Μιας και θα πρόκειται για μία ανανέωση και όχι για ένα εντελώς νέο μοντέλο, δεν πρέπει να περιμένουμε και σημαντικές αλλαγές στο σαλόνι. Το πιθανότερο είναι να διατηρήσει το ήδη γνωστό ψηφιακό περιβάλλον του, χωρίς να αποκτήσει την διάταξη OpenR η οποία υπάρχει στα πιο καινούργια μοντέλα της εταιρίας όπως το Austral.

Αυτό που ίσως γίνει είναι ότι το πιο πλούσιο πακέτο με την οθόνη των 9,3 ιντσών και τον πίνακα οργάνων των 10,2 ιντσών να μην είναι προνόμιο μόνο των πλούσιων εκδόσεων αλλά να επεκταθεί και σε ολόκληρη την γκάμα.

Πάντως θα υπάρξει σίγουρα μία ανανέωση στα γραφικά και στην ποιότητα της απεικόνισης, ενώ είναι βέβαιο ότι το ανανεωμένο Clio θα είναι πολύ πιο πλούσια εξοπλισμένο τόσο σε συστήματα υποβοήθησης όσο και σε στοιχεία ψηφιακής διασύνδεσης.

Advertisement

Το νέο Renault Clio αναμένεται να παρουσιαστεί πιθανόν και πριν το καλοκαίρι, με τις πρώτες πιο ακριβείς πληροφορίες και εικόνες από την έκδοση παραγωγής να αρχίζουν να εμφανίζονται σταδιακά μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H πρώτη εικόνα του ανανεωμένου Renault Clio
Renault Clio E-TECH: Το πιο εξελιγμένο super mini
Νέο Renault Clio με στιλ και πλούσια γκάμα κινητήρων