Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Αρχές καλοκαιριού το νέο Mitsubishi Colt

Ελλάδα 12:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αρχές καλοκαιριού το νέο Mitsubishi Colt

Mobility

Αρχές καλοκαιριού το νέο Mitsubishi Colt

Mobility

Η Mitsubishi είναι έτοιμη να επιστρέψει στην κατηγορία των supermini επαναφέροντας το όνομα Colt με ιδιαίτερη γαλλική βοήθεια.

Advertisement
Advertisement

Η συνεργασία της Mitsubishi με τη Renault συνεχίζεται ακάθεκτη και τώρα, μετά το ASX, η ιαπωνική εταιρεία ετοιμάζεται να αποκαλύψει το νέο Colt.

Το νέο μοντέλο πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του στις 8 Ιουνίου και θα είναι βασισμένο στο αναμενόμενο νέο Renault Clio με επιλογή υβριδικού συνόλου. Η Mitsubishi δημοσίευσε ένα ακόμα teaser του Colt αποκαλύπτοντας ένα τμήμα της πίσω πόρτας και μια αντίστροφη μέτρηση για την ημερομηνία κυκλοφορίας του. Όπως ήταν αναμενόμενο και από την ομοιότητα του Mitsubishi ASX με το Renault Captur, το Colt είναι σχεδόν ίδιο με το Clio.

Advertisement
Advertisement

Στην πραγματικότητα, οι διαφορές μεταξύ των δύο μοντέλων προκύπτουν μόνο στη μάσκα και στην τοποθέτηση των σημάτων της εκάστοτε εταιρείας, ενώ προφανώς και τα δύο μοντέλα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα CMF-B. Οι πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί από τη Mitsubishi, κάνουν λόγο για πολλαπλές επιλογές κινητήρων, συμπεριλαμβανομένου ενός υβριδικού.

Στη βάση των επιλογών βρίσκουμε τον turbo χιλιάρη του 1,0 λίτρου με απόδοση 91 ίππους, ενώ το μόνο που ξέρουμε για την υβριδική πρόταση, είναι πως θα περιλαμβάνει κινητήρα 1,6 λίτρων και η συνδυαστική απόδοση θα είναι 145 ίπποι. Το νέο Mitsubishi Colt πρόκειται να κυκλοφορήσει και στην ευρωπαϊκή αγορά, αρχής γενομένης από το φθινόπωρο του 2023, με την παραγωγή του να είναι στην ίδια γραμμή με του Renault Clio στο εργοστάσιο της Τουρκίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανατριχιαστικό: Οδηγός λεωφορείου με μαθητές και χωρίς δίπλωμα
Δήμος «λαδώνει» οδηγούς…
Στην τελική ευθεία το ηλεκτρικό Mini Countryman