Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Renault Clio

Ελλάδα 9:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Renault Clio

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Renault Clio

ΝΕΑ

Το δημοφιλές Clio αναβαθμίζεται, αποκτά ένα πιο ελκυστικό αμάξωμα, νέες δυνατότητες στο εσωτερικό και διατηρεί τους κινητήρες του. Διαθέσιμο από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Advertisement
Advertisement

Το ριζικά ανανεωμένο Clio έχει μία πιο συμπαγή μάσκα που είναι ερμητικά κλειστή και με τα LED να δημιουργούν μία ελκυστική επέκταση των νέων προβολέων. Με το όλο σύνολο να μας παραπέμπει στο ολοκαίνουργιο Austral.

Όσο για το πίσω μέρος, με τις κατάλληλες σχεδιαστικές επεμβάσεις καταφέρνει να δείχνει πιο δυναμικό και με το νέο λογότυπο της εταιρίας να είναι τρισδιάστατο.

Οι φωτογραφίες που βλέπετε μας δείχνουν την έκδοση Esprit Alpine με τις δυναμικές ζάντες 17 ιντσών και το χαρακτηριστικό μπλε που μας παραπέμπει εν μέρει στην αγωνιστική ομάδα των Γάλλων στην F1. Οι διαστάσεις είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με το μήκος στα 4,053 μέτρα.

Advertisement
Advertisement

Για το εσωτερικό η γαλλική εταιρία αναφέρει πως υπάρχει αναβαθμισμένη ποιότητα των υλικών με πιο προσεγμένα πλαστικά στο φινίρισμά τους και νέες επενδύσεις. Το νέο λογότυπο φιγουράρει στο τιμόνι, ενώ το ταμπλό συνεχίζει να έχει ένα νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων 7,0” ή 10” και την κάθετη οθόνη αφής 9,3” (7,0” στην βασική έκδοση). Πλέον, υπάρχει και ασύρματη σύνδεση Android Auto και Apple CarPlay.

Advertisement

Όσον αφορά στην γκάμα των κινητήρων υπάρχει η E-Tech. Είναι η γνωστή πλήρως υβριδική έκδοση των 145 ίππων που συνδυάζει δύο ηλεκτρικά μοτέρ με μεγάλη περιστασιακά ηλεκτρική αυτονομία. Έχει εκπομπή CO2 στα 93 γραμμ./χλμ. και μέση κατανάλωση στα 4,1 λίτρα/100 χλμ.

Advertisement

Στην χώρα μας μάλλον θα την… γλυτώσουμε αφού θα συνεχίσει να προσφέρεται η έκδοση 1.0 TCe 100 LPG, όσο και η μικρότερη TCe 90 και η βασική ατμοσφαιρική SCe 65. Και φυσικά η ντίζελ 1.5 Blue dCi 100. Τουλάχιστον, αυτά ισχύουν σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε και όσα έχουν ανακοινώσει οι Γάλλοι στο επίσημο press-kit.

Τα άσχημα νέα για αρκετούς Ευρωπαίους (όπως για τους Βρετανούς) είναι πως αυτή η έκδοση θα είναι και η μόνη που υπάρχει για το Clio. Καταργείται η έκδοση των 1.000 κ.εκ., ενώ η diesel θα τους αποχαιρετίσει. Όλα αυτά στο πλαίσιο του πλάνου που θέλει τη Renault να πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα μετά το 2030.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως μέσα στο καλοκαίρι θα τερματιστεί η παραγωγή του Ford Fiesta και όπως φαίνεται τα συμβατικά supermini θα είναι δυσεύρετα αφού θα αντικατασταθούν από ηλεκτρικά μοντέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο νέο Renault 5 τα πάντα θα είναι καινούργια!
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Renault Espace
Δοκιμή: Renault Austral 1.3 Mild Hybrid 160