Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

MotoGP Τερουέλ: Νίκη Morbidelli, κερδισμένος ο Mir (vids)

Ελλάδα 3:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Τερουέλ: Νίκη Morbidelli, κερδισμένος ο Mir (vids)

ΝΕΑ

MotoGP Τερουέλ: Νίκη Morbidelli, κερδισμένος ο Mir (vids)

ΝΕΑ

Νέα διάσταση στο συναρπαστικό φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP, με τον Franco Morbidelli της Yamaha Petronas SRT να κατακτά τη δεύτερη φετινή του νίκη!

Advertisement
Advertisement

Με αυτή ο Ιταλός μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι της διεκδίκησης του τίτλου, αφού ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, 25 πόντους από την κορυφή. Σε αυτή παραμένει ο Joan Mir της Suzuki που ανέβηκε ξανά στο βάθρο και διεύρυνε το προβάδισμά του.

Ας δούμε όμως τα πράγματα από την αρχή. O Takaaki Nakagami της LCR Honda είχε πανηγυρίσει την pole position για το MotoGP Τερουέλ, που διεξήχθη στην πίστα της Αραγονίας και αποτελούσε τον ενδέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Μπορεί οι Ιάπωνες να είδαν ξανά αναβάτη τους στην pole σε αγώνα της κορυφαίας αγωνιστικής κατηγορίας των δύο τροχών για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια, όμως δεν έμελλε να πανηγυρίσουν και τη νίκη. Παρότι ο Nakagami κράτησε τα ηνία στην εκκίνηση, η πτώση στη στροφή 5 τον έθεσε εκτός αγώνα.

Advertisement

Έτσι τα ηνία πήρε ο Morbidelli, με τον τρίτο της πρώτης σειράς της εκκίνησης, τον Alex Rins με την εργοστασιακή Suzuki, να τον ακολουθεί. Τρίτος είχε ανέβει ο Johann Zarco με την Avintia Ducati.

Morbidelli και Rins είχαν ξεφύγει στην κορυφή, την ώρα που πιο πίσω την προσοχή έκλεβε ξανά ο Alex Marquez που είχε σκαρφαλώσει από την ενδέκατη θέση, στην έκτη. Ωστόσο η αντεπίθεσή του έλαβε τέλος μετά από πτώση στο γύρο 14, στη στροφή 2.

Advertisement

Οι γύροι περνούσαν, ο Morbidelli διαχειριζόταν το προβάδισμά του, με τον Rins να μην απειλεί και να μην απειλείται. Άλλωστε ο Zarco είχε χάσει έδαφος και σύντομα έχασε και θέσεις.

Πρώτα από τον Mir που από τη δωδέκατη θέση στο grid, ανέβηκε πέμπτος στον πρώτο γύρο και δέκα περάσματα μετά, βρέθηκε στην τρίτη θέση. Ήταν όμως πολύ πίσω για να απειλήσει το δίδυμο της κορυφής. Βέβαια δεδομένου πως οι άμεσοι διώκτες του ήταν πίσω του, η τρίτη θέση ήταν ένα άκρως θετικό αποτέλεσμα.

Έτσι τερμάτισαν λοιπόν, με τον Mir να φτάνει στους 137 πόντους και να εδραιώνεται στην κορυφή της βαθμολογίας, παρότι δεν έχει πανηγυρίσει νίκη!

motogp-2020-rd11-teruelgp-rins-a1000x600

Ο Fabio Quartararo με τη Yamaha Petronas SRT, τερμάτισε όγδοος και πλέον είναι 14 πόντους πίσω ενώ ο Maverick Vinales με την εργοστασιακή Yamaha, ήταν μία θέση μπροστά του στην Αραγονία αλλά είναι πλέον 19 μακριά από τον Mir.

Όλα αυτά ενώ απομένουν τρεις αγώνες για την ολοκλήρωση της σεζόν, δύο στην πίστα Ρικάρντο Τόρμο της Βαλένθια στις 8 και 15 Νοεμβρίου και το φινάλε στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, στις 22 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Η βαθμολογία:

Διαβάστε ακόμα:
F1 Vlog για το Grand Prix του Άιφελ

Μιχάλης Ρωμανίδης: Ο SimRacer της Williams μιλάει στο NewsAuto!

Antonio Felix da Costa: Ο πρωταθλητής της Formula E, αποκλειστικά στο NewsAuto!