Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

MotoGP Αραγονίας: Στην pole o Quartararo

Ελλάδα 17:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Αραγονίας: Στην pole o Quartararo

ΝΕΑ

MotoGP Αραγονίας: Στην pole o Quartararo

ΝΕΑ

Τι κι αν στο FP3 είχε μία άσχημη πτώση που παραλίγο να τον βγάλει νοκ-άουτ; Ο Fabio Quartararo συνέχισε κανονικά και πήρε την pole position για το MotoGP της Αραγονίας!

Advertisement
Advertisement

Η pole του Γάλλου στην ισπανική πίστα που φιλοξενεί το δέκατο γύρο της σεζόν, ήταν και η δέκατη στην καριέρα του στην κορυφαία αγωνιστική κατηγορία των δύο τροχών.

Όπως συνήθως, αρκετά ονόματα πέρασαν από την κορυφή της κατάταξης στο Q2, με τον αναβάτη της Yamaha Petronas SRT να τοποθετεί εαυτόν εκεί στο φινάλε των πρώτων προσπαθειών. Και παρότι ο Maverick Vinales της εργοστασιακής Yamaha τον εκτόπισε προσωρινά, ο Quartararo «χτύπησε» ξανά, κατεβάζοντας την απόλυτη επίδοση στο 1.47.076. Αυτή ήταν η τέταρτη φετινή του pole position.

motogp-2020-rd10-aragon-quartararo-b1000x600

Advertisement
Advertisement

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας θα μοιραστεί στην πρώτη σειρά της εκκίνησης με τον Vinales και τον Cal Crutchlow! Ο Βρετανός αναβάτης της LCR Honda, επέστρεψε στην πρώτη σειρά του grid για πρώτη φορά από τον περυσινό αγώνα στο Circuit of the Americas!

Ο Franco Morbidelli με την έτερη Yamaha Petronas SRT, περιορίστηκε στη δεύτερη σειρά, εκεί που συναντάμε ακόμα την Pramac Ducati του Jack Miller και την εργοστασιακή Suzuki του Joan Mir.

Έβδομη ήταν η LCR Honda του Takaaki Nakagami, με την τρίτη σειρά της εκκίνησης να κοσμούν ακόμα η εργοστασιακή Ducati του νικητή του προηγούμενου αγώνα, Danilo Petrucci και η Aprilia Gresini του Aleix Espargaro.

Advertisement

Ο Andrea Dovizioso έμεινε εκτός Q2 και θα εκκινήσει μόλις δέκατος-τρίτος με την εργοστασιακή Ducati – είχε μάλιστα ένα ξέσπασμα επιστρέφοντας στο γκαράζ της ιταλικής ομάδας. Τέλος, απών είναι ο Valentino Rossi που βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

Αναλυτικά οι καλύτεροι χρόνοι:

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
F1 Vlog για το Grand Prix του Άιφελ

Μιχάλης Ρωμανίδης: Ο SimRacer της Williams μιλάει στο NewsAuto!

Advertisement

Antonio Felix da Costa: Ο πρωταθλητής της Formula E, αποκλειστικά στο NewsAuto!