Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Morgan Plus Four

Ελλάδα 9:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Morgan Plus Four

ΝΕΑ

Νέο Morgan Plus Four

ΝΕΑ

Με νέο πλαίσιο και turbo κινητήρα από τη BMW, η Morgan παρουσίασε το Plus Four που εξελίχθηκε μαζί με το Plus Six μέσα στα περασμένα 4 χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Το νέο «βασικό» μοντέλο της Morgan, αντικαθιστά τον αριθμό «4» στην ονομασία του με τη λέξη «Four» και είναι κατά δήλωση της εταιρείας, σε ποσοστό 97% ένα τελείως νέο αυτοκίνητο. Νέο είναι το πλαίσιο πάνω στο οποίο έχει βασιστεί, ενώ νέος είναι και ο turbo κινητήρας από τη BMW που χρησιμοποιεί. Πρόκειται για το 2λιτρο 4κύλινδρο TwinPower turbo σύνολο της Γερμανικής εταιρείας, που για την περίσταση αποδίδει 255 ίππους και 40,8 kgm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Τα παραπάνω νούμερα έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς πως το απόβαρο του αυτοκινήτου είναι οριακά πάνω από τόνος (1.009 κιλά). Η πλατφόρμα του αυτοκινήτου, είναι και πάλι η CX που έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο και στο Plus Four βρίσκει τη δεύτερη εφαρμογή της μετά το Plus Six που και εκείνο τη χρησιμοποιεί.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις του αυτοκινήτου η εταιρεία ανακοινώνει πως για τα 100 χιλιόμετρα την ώρα από στάση, το Plus Four χρειάζεται μόλις 4,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητά του είναι 240 χλμ./ώρα. Βασική επιλογή για το Plus Four είναι το 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ θα μπορεί να παραγγελθεί και με χειροκίνητο 6άρι. Στη δεύτερη περίπτωση, με το χειροκίνητο κιβώτιο, η απόδοση της ροπής είναι λίγο μειωμένη (35,7 kgm), ενώ και το 0-100 χλμ./ώρα είναι λίγο πιο αργή υπόθεση, καθώς ολοκληρώνεται σε 5,2 δευτερόλεπτα. Η ισχύς και η τελική ταχύτητα, παραμένουν ίδιες και στις δύο περιπτώσεις.

Advertisement

Η τιμή του Morgan Plus Four στη Βρετανία, είναι 62.995£ (72.485€) και ήδη η εταιρεία δέχεται παραγγελίες, με τις πρώτες παραδόσεις αυτοκινήτων να υπολογίζονται πως θα γίνουν μέσα στον Απρίλιο του 2020.

Advertisement