Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καινούργιο τρίτροχο από τη Morgan

Ελλάδα 2:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καινούργιο τρίτροχο από τη Morgan

ΝΕΑ

Καινούργιο τρίτροχο από τη Morgan

ΝΕΑ

Έτοιμο είναι σχεδόν το νέο 3 Wheeler της Morgan, που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο σε επίπεδο πωλήσεων, μέσα στους πρώτους μήνες του 2022.

Advertisement
Advertisement

Με την προσθήκη του τρικύλινδρου Ecoboost αλλά χωρίς το turbo της Ford, το νέο τρίτροχο της Morgan αναμένεται να είναι ακόμα πιο «καυτό» σε ότι αφορά στις επιδόσεις του.

Μέσα στους πρώτους μήνες του 2022 αναμένεται να παρουσιαστεί επισήμως και να αρχίσει να διατίθεται στους φανατικούς φίλους της μάρκας και όχι μόνο η νέα εκδοχή του 3 Wheeler της Morgan. Αυτή τη φορά, αντί του V2 κινητήρα που κατά παράδοση χρησιμοποιούσε, θα έχει μπροστά τοποθετημένο κατά το διαμήκη άξονα, τον compact τρικύλινδρο σε σειρά κινητήρα της Ford– χωρίς όμως τη συνδρομή του υπερσυμπιεστή.

Η Morgan ισχυρίζεται πως η οδηγική εμπειρία θα είναι ανάλογη των προσδοκιών παρά την αντικατάσταση του κινητήρα αν και αυτό θα μπορούσε να το υποθέσει κανείς, αναλογιζόμενος το ότι το απελθόν τρίτροχο (φωτο) ήταν σύμφωνα με όλους όσοι το είχαν οδηγήσει, εξαιρετική εμπειρία και είχε μόλις 80 ίππους στη διάθεση του οδηγού του. Τώρα με την τεχνολογικά προηγμένη διαδικασία επεξεργασίας του αλουμινένιου πλαισίου αλλά και τον αρκετά ισχυρότερο κινητήρα (που μπορεί να φτάνει σε απόδοση τους 120 με 130 ίππους στην ατμοσφαιρική του εκδοχή).

Advertisement
Advertisement

Η Morgan δεν επιβεβαιώνει ακόμη τα ακριβή στοιχεία που έχουν να κάνουν με την απόδοση του 3κύλινδρου 1.500άρη κινητήρα που θα χρησιμοποιεί το νέο 3 Wheeler αλλά όπως προκύπτει από όσα έχουν διαρρεύσει στη Βρετανία, οι μηχανικοί της Morgan έχουν ως στόχο τη διατήρηση του βάρους κάτω από τα 500 κιλά, όπως ήταν το προκάτοχο μοντέλο. Η μετάδοση της ισχύος στον πίσω τροχό, γίνεται μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων από Mazda MX-5, ενώ για τη μεταφορά της φροντίζει οδοντωτός ιμάντας (και όχι άξονας).

Ο διευθύνων σύμβουλος της Morgan, Steve Morris, δήλωσε πως: «Βλέπουμε το νέο 3 Wheeler ως μια ευκαιρία να προσφέρουμε στους πιστούς πελάτες μας ένα όχημα που μπορούν να απολαύσουν κάθε στιγμή αλλά θα μας επιτρέψει επίσης να στοχεύσουμε σε μια ευρύτερη μάζα υποψηφίων πελατών. Επειδή το βλέπουμε ως ένα πραγματικά παγκόσμιο προϊόν, θα ρίξουμε μεγάλο βάρος στην προσπάθεια δημιουργίας μεγαλύτερης πελατειακής βάσης στης ΗΠΑ, αν και αναμένουμε ότι η ζήτηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία θα είναι επίσης πολύ δυνατή».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Morgan Plus Four CX-T… με άρωμα Ακρόπολις (+video)
Ο Αυστραλός που θέλει να θαφτεί με το Morgan του
Morgan 3-Wheleer: Αναγέννηση από τις στάχτες…

Advertisement

 

 

 

Advertisement