Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μόλις το 12% στη Βρετανία εμπιστεύεται τα αυτόνομα οχήματα

Ελλάδα 13:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μόλις το 12% στη Βρετανία εμπιστεύεται τα αυτόνομα οχήματα

ΝΕΑ

Μόλις το 12% στη Βρετανία εμπιστεύεται τα αυτόνομα οχήματα

ΝΕΑ

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε πως το αυτοκινητιστικό κοινό της Βρετανίας, δεν είναι ιδιαίτερα «άνετο» στο να βρεθεί στον ίδιο δρόμο με ένα αυτόνομο αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, το 51% δήλωσε ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι ακόμα πολύ «πρώιμη» για να την εμπιστευτεί.

Η έρευνα προέρχεται από το CarGurus.com, που ασχολείται με τον κόσμο του αυτοκινήτου και την κυκλοφορία των μεταχειρισμένων και έδωσε ένα ερωτηματολόγιο σχετικό με την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης σε 1007 κατόχους αυτοκινήτων. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων ανησυχούσε για τις ιδιαιτερότητες που σχετίζονται με την προοπτική κοινής χρήσης των δρόμων με οχήματα που κινούνται αυτόνομα, όπως φορτηγά διανομών, με μόνο το 12 τοις εκατό να δηλώνει έτοιμο να αποδεχτεί κάτι τέτοιο στην καθημερινότητά του, ενώ σχεδόν το ίδιο ποσοστό (13%) να δηλώνει πως θα προέτρεπε κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο να επιβιβαστεί σε αυτόνομο όχημα για να μετακινηθεί.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, κατανομή ήταν πιο «μοιρασμένη» σε ότι αφορά τη γενική γνώμη του κοινού, με το 30 τοις εκατό να είναι ενθουσιασμένο για τη νέα αυτή εξέλιξη στην αυτοκίνηση, το 35 τοις εκατό να είναι ουδέτερο και το υπόλοιπο 35 τοις εκατό να είναι ενάντια στη συγκεκριμένη εξέλιξη. Αναφορικά με τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης τα οποία είναι ήδη διαθέσιμα στα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα, όπως είναι το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, η παρακολούθηση τυφλού σημείου και οι κάμερες για την όπισθεν ή αυτές που παρακολουθούν την περίμετρο, η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων θεώρησε ότι κάνουν τις μετακινήσεις πιο ασφαλείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H νέα Porsche Taycan Cross Turismo στον δρόμο (video)
Θα εμπιστευόσασταν την online αγορά σας σε ένα van χωρίς οδηγό;
Νομικό πλαίσιο για την κυκλοφορία αυτόνομων οχημάτων στη Βρετανία

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement