Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Μισές οι αντιπροσωπείες της Cadillac σε 2 χρόνια

Ελλάδα 5:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μισές οι αντιπροσωπείες της Cadillac σε 2 χρόνια

Mobility

Μισές οι αντιπροσωπείες της Cadillac σε 2 χρόνια

Mobility

Μέχρι το 2022, το δίκτυο αντιπροσώπων της Cadillac θα είναι το μισό σε σχέση με αυτό που ήταν έως το 2008, καθώς προχωράει ο «εξηλεκτρισμός» της μάρκας στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Το δίκτυο αντιπροσώπων της Cadillac στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μειωθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας που ξεκίνησε φέτος, η Cadillac θα έχει αλλάξει σε μάρκα με γκάμα αμιγώς ηλεκτρική. Τις τελευταίες εβδομάδες, η General Motors προσφέρθηκε να εξαγοράσει όσες αντιπροσωπείες δεν είναι πρόθυμες να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες επενδύσεις για να πουλήσουν και να συντηρήσουν τα ηλεκτρικά οχήματα που θα παρουσιάσει στο άμεσο μέλλον η εταιρεία. Αυτές οι εξαγορές λέγεται ότι κυμαίνονται μεταξύ 300.000 και 500.000 δολάρια για την κάθε επιχείρηση και όπως έχει γίνει γνωστό, σχεδόν το 20 τοις εκατό των αντιπροσώπων θα εγκαταλείψουν το franchise της μάρκας μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Advertisement
Advertisement

Ο μέσος όρος πωλήσεως νέων αυτοκινήτων το 2019 για τον κάθε έμπορο της Cadillac στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μόλις 176 και αυτό είναι πραγματικά μεγάλο οικονομικό πλήγμα, μια και το αντίστοιχο νούμερο για τους dealers των BMW και Mercedes-Benz, είναι πάνω από 900 οχήματα. Ενώ η προθεσμία για την αποδοχή ή όχι της εξαγοράς, είχε οριστεί για τα τέλη Νοεμβρίου, υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Αξίζει να θυμίσουμε πως το 2008 οι αντιπροσωπείες της Cadillac στις ΗΠΑ αριθμούσαν 1.400 καταστήματα, ενώ στις αρχές του 2020 είχαν μείνει 882 και υπολογίζεται πως μέχρι το τέλος του 2022 θα είναι λιγότερες από 700 για όλη την αμερικάνικη αγορά.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Cadillac: Πιέζει τους αντιπροσώπους για φορτιστές και επενδύσεις

“Άκυρο” από GM στη Nikola για το Badger

Advertisement

Tα pick up που θα μπορούσαν να μας κάνουν αγρότες