Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Cadillac: Πιέζει τους αντιπροσώπους της για φορτιστές

Ελλάδα 20:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Cadillac: Πιέζει τους αντιπροσώπους της για φορτιστές

Mobility

Cadillac: Πιέζει τους αντιπροσώπους της για φορτιστές

Mobility

Καθώς ετοιμάζεται να λανσάρει πολλά ηλεκτρικά μοντέλα, η Cadillac απαιτεί από τους αντιπροσώπους να έχουν σταθμούς φόρτισης στις εγκαταστάσεις τους και μάλιστα με συγκεκριμένες προδιαγραφές και διόλου ευκαταφρόνητο κόστος.

Advertisement
Advertisement

Παρά το γεγονός πως η Cadillac είχε ζητήσει από τους συνεργάτες dealers της να έχουν στις εγκαταστάσεις τους ταχυφορτιστές για τα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας που έρχονται, η ανταπόκριση φαίνεται πως δεν ήταν η αναμενόμενη.

Έτσι η Cadillac προχώρησε σε αύξηση της πίεσης για την προμήθεια φορτιστών και όχι μόνο σε όλα τα καταστήματα του δικτύου της, φτάνοντας σε πιέσεις που απειλούν ακόμα και την ίδια τη συνεργασία σε περίπτωση που κάποιος dealer δεν «συμμορφωθεί». Το κόστος της αναβάθμισης για κάθε κατάστημα, εκτιμάται πως είναι κοντά στα 200.000 δολάρια (170.000 ευρώ) για κάθε αντιπρόσωπο. «Οι έμποροι που δεν πιστεύουν ότι μια επένδυση αυτού του μεγέθους έχει νόημα για την επιχείρησή τους θα μπορούσαν να παραμείνουν με την Cadillac ακόμα και μετά την 1η Νοεμβρίου που θα προωθηθεί το λανσάρισμα του Lyriq αλλά το μέλλον τους θα πρέπει να συζητηθεί με στελέχη της εταιρείας», είπε ο Rory Harvey, αντιπρόεδρος πωλήσεων, service και marketing της Cadillac σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, με τη νέα κατεύθυνση της Cadillac που θέλει έως το 2030 να είναι μόνο με ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα της, μάλλον δεν θα υπάρχει επιλογή για κάποιον από τους αντιπροσώπους να μην συμμορφωθεί. Από την εταιρεία αφήνουν να διαρρεύσει πως ακόμα και το δημοφιλέστερο μοντέλο της εταιρείας, το Escalade, πρόκειται να περάσει και αυτό στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, θέλοντας να δώσει κίνητρα στους συνεργάτες της. Από τη δική τους πλευρά πάντως, ο σκεπτικισμός είναι εύλογος, μια και στην προηγούμενη απόπειρα πώλησης ενός plug in υβριδικού μοντέλου στις ΗΠΑ, το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό σημειώνοντας σε δύο χρόνια μόλις 2.700 πωλήσεις.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Ο Sylvester Stallone πουλάει την Cadillac του (VIDEO)

H Cadillac XT4 ξεκλειδώνει με face ID

Advertisement

Ένα διαφορετικό Cadillac Escalade