Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

«Άκυρο» από GM στo Nikola Badger

Ελλάδα 13:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Άκυρο» από GM στo Nikola Badger

Mobility

«Άκυρο» από GM στo Nikola Badger

Mobility

Η General Motors και η Nikola Corporation ολοκλήρωσαν το μνημόνιο συνεργασίας το οποίο σε αντίθεση με τις αρχικές συζητήσεις, δείχνει πως το Badger δεν θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Advertisement
Advertisement

Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών, που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο, όπως φαίνεται αλλάζει μορφή με τη GM να θέλει να επενδύσει στην υδρογονοκίνηση.

Το μνημόνιο συνεργασίας (MοU) που ανακοινώθηκε από τις δύο εταιρείες, δεν περιλαμβάνει σχέδια από τη μεριά της GM για κατασκευή ηλεκτρικού pick up– κάτι που η  Nikola έχει διαφημίσει ήδη αρκετά με την περίπτωση του Badger. Σύμφωνα με τo MoU, η GM θα προμηθεύσει τη Nikola με το σύστημα κυψελών καυσίμου Hydrotec που έχει εξελίξει για εμπορικά οχήματα. Το σύστημα Hydrotec θα συνεχίσει να εξελίσσεται στα τεχνολογικά κέντρα της GM στο Pontiac και το Warren του Michigan και θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο μπαταριών του Brownstown. Παράλληλα, οι δύο εταιρείες θα συζητήσουν επίσης το ενδεχόμενο χρήσης του συστήματος μπαταριών Ultium της GM σε επαγγελματικά αυτοκίνητα της Nikola.

Advertisement
Advertisement

Η νέα αυτή εξέλιξη, οδηγεί την Nikola στην ακύρωση των παραγγελιών που έχει ήδη δεχτεί για το –μέχρι πρότινος, αμιγώς ηλεκτρικόBadger και την επιστροφή των προκαταβολών που είχε λάβει για το λόγο αυτό. Η αλήθεια είναι πως το επικοινωνιακό άνοιγμα της Nikola φαινόταν σε μεγάλο ποσοστό «μετέωρο», καθώς είχε διαφημίσει το μοντέλο της ως ανταγωνιστή του Tesla Cybertruck, με πιο όμορφη σχεδίαση και αυτονομία που θα έφτανε τα 965 χιλιόμετρα. Θυμίζουμε πως η Nikola είχε αρχικά ανακοινώσει πως το Badger θα ήταν έτοιμο για παρουσίαση τον τρέχοντα μήνα (Δεκέμβριο), με τις πρώτες παραδόσεις στους πελάτες να προγραμματίζονται για το Φεβρουάριο του 2021. Το χρονοδιάγραμμα έτσι και αλλιώς δεν είχε τηρηθεί λόγω COVID-19 και τώρα έρχεται το τελειωτικό χτύπημα από την αλλαγή πλεύσης της χρηματοδότησης από την GM.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

H Lordstown Motors έχει ήδη 50.000 προπαραγγελίες για το νέο της ηλεκτρικό pick-up

Nikola Badger: Το ηλεκτρικό και παντοδύναμο pick-up

Advertisement

H GΜ απέκτησε το 11% της Nikola Corporation