Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Μήπως με το Emily θα ξαναδούμε τη Saab; (+video)

Ελλάδα 13:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μήπως με το Emily θα ξαναδούμε τη Saab; (+video)

Mobility

Μήπως με το Emily θα ξαναδούμε τη Saab; (+video)

Mobility

Με ένα πρωτότυπο που εξελίχθηκε μέσα σε 10 μήνες, η Saab θα μπορούσε να ανακάμψει και μάλιστα, εντυπωσιακά.

Advertisement
Advertisement

Η NEVS που πριν 11 χρόνια εξαγόρασε τη χρεωκοπημένη Saab, φαίνεται πως είχε σχέδια επανεμφάνισής της.

Πριν λίγες μέρες, ο Διευθυντής Εξέλιξης της NEVS, Peter Dahl, δημοσίευσε στο LinkedIn το εξής: «Επιτέλους μπορούμε να αποκαλύψουμε ένα από όλα τα μυστικά projects στα οποία εργάζεται η NEVS. Δεν νομίζω ότι θα πίστευε κάποιος ότι θα ήταν δυνατό μέσα σε δέκα μήνες να φτάσει από λευκό χαρτί σε έτοιμο αυτοκίνητο αλλά με μια καταπληκτική και αφοσιωμένη ομάδα όλα είναι δυνατά, οπότε τα καταφέραμε!».

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό GT με τη μεγάλη αυτονομία που θα φτάνει σύμφωνα με την εταιρεία τα 1.000 χιλιόμετρα με μια φόρτιση, χρησιμοποιεί μια μπαταρία 175 kWh στην κορυφαία του εκδοχή, καθώς η εταιρεία έχει στα πλάνα της εκδόσεις με 140 και 105 kWh. Επιπρόσθετα, το μοντέλο θα διαθέτει τη δυνατότητα να φορτίζει χωρίς καλώδιο (επαγωγικά).

Ο κάθε τροχός θα έχει το δικό του κινητήρα με απόδοση 121 ίππων, καθιστώντας τη συνολική απόδοση να φτάνει τους 484 ίππους. Η υψηλή τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο Emily GT όπως λέγεται το μοντέλο, επιτρέπει τον ανεξάρτητο έλεγχο της μετάδοσης σε κάθε τροχό ξεχωριστά. Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία, η δυναμική του συστήματος αυτού επιτρέπει στο πρωτότυπο να στρίβει, χωρίς ο οδηγός να περιστρέφει το τιμόνι.

Advertisement

Η διάταξη αυτή με τους τέσσερις κινητήρες, έφερε την εταιρεία μπροστά στην πρόκληση του να αντιμετωπίσει το μη αναρτώμενο βάρος του κάθε τροχού. Η «απάντηση» σε αυτό, είναι η χρήση ειδικά σχεδιασμένου πλαισίου σε συνδυασμό με αερανάρτηση και ενεργά αμορτισέρ. Όλα αυτά όμως, είναι απλά οι τεχνικές λεπτομέρειες που κάνουν πιο ενδιαφέρον ένα εξαιρετικά στιλάτο μοντέλο.

Advertisement

Όπως φαίνεται και στο video, το Emily που από πολλές γωνίες θυμίσει το τελευταίο Saab 9-5, είναι ένα εντυπωσιακό σεντάν μοντέλο, είναι ένα απόλυτα λειτουργικό αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τον Peter Dahl, για να ολοκληρωθεί το αυτοκίνητο και να είναι έτοιμο για παραγωγή, χρειάζονται ακόμα περίπου 18 μήνες σκληρής δουλειάς. Αυτό όμως είναι άγνωστο αν θα συμβεί.

Βλέπετε από τα 20 πρωτότυπα που ήταν προγραμματισμένα για παραγωγή, η ιδιοκτήτρια της εταιρείας ενέκρινε το κόστος κατασκευής μόνο των 6 εξ αυτών. Ο Όμιλος Evergrande στον οποίο ανήκει η NEVS, δεν φαίνεται και πολύ «πρόθυμος» να υποστηρίξει τη φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων γύρω από το μοντέλο και την πιθανή ανάκαμψη της Saab.

Advertisement

Τον τελευταίο καιρό, η Evergrande έψαχνε αγοραστή για τη NEVS και μόλις τον περασμένο μήνα, αφού δεν είχε αίσιο τέλος κάποια από τις σχετικές συζητήσεις, απέλυσε τους 320 από τους 340 υπαλλήλους της. Η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της NEVS, Nina Selander, αναζητά τώρα έναν αγοραστή για το project Emily– κάποια εταιρεία που θα ήθελε να βάλει στη γκάμα της ένα μοντέλο με αυτά τα χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Polestar στις εγκαταστάσεις της Saab
SAAB: Το φάντασμά της υπάρχει και εξακολουθεί να ταλαιπωρεί
Για κάποιους η Saab δεν έχει τελειώσει (+video)