Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Jaguar: Πέφτει σε «χειμερία νάρκη» μέχρι το 2025 – Οι λόγοι του διαλείμματος

Ελλάδα 8:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jaguar: Πέφτει σε «χειμερία νάρκη» μέχρι το 2025 – Οι λόγοι του διαλείμματος

ΝΕΑ

Jaguar: Πέφτει σε «χειμερία νάρκη» μέχρι το 2025 – Οι λόγοι του διαλείμματος

ΝΕΑ

Η ανασύνταξη δραστηριοτήτων της Jaguar επιτάσσει ένα τριετές διάλειμμα. Τι περιλαμβάνει η ατζέντα του βρετανικού brand, το οποίο θα έχει διαφορετικούς αντιπάλους.

Advertisement
Advertisement

«Χειρόφρενο» μέχρι το 2025 φαίνεται πως βάζει η Jaguar στην εξέλιξη νέων μοντέλων, κάτι που σημαίνει πως το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο θα μείνει ως έχει. Που, οφείλεται, όμως, αυτό το επικείμενο τριετές διάλειμμα;

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Monde, η Jaguar χρειάζεται… το χρόνο της προκειμένου να μετασχηματιστεί σε μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα.

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας η υφιστάμενη γκάμα της θα υποβάλλεται απλά σε αναβαθμίσεις, αλλά σύμφωνα με τους Γάλλους θα μειωθούν σημαντικά οι διαθέσιμες εκδόσεις κινητήρων.

Advertisement
Advertisement

Η «χειμερία νάρκη» της βρετανικής φίρμας δεν θα επιφέρει το κλείσιμο εργοστασίων της, αλλά κάποιες ανακατατάξεις στο εργατικό δυναμικό της, το οποίο έχει ήδη συρρικνωθεί από 42.000 σε 35.000 εργαζομένους, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας εξοικονόμησης πόρων για την ενεργειακή της μετάβαση.

Παράλληλα, η εταιρεία θα σταματήσει να έχει στο «στόχαστρο» εταιρείες όπως το γερμανικό τρίο Mercedes-BMW-Audi και θα στρέψει το βλέμμα της στις Bentley και Porsche.

Advertisement

Πρόκειται για μια κίνηση που δεν έχει αποκλειστικά upmarket προεκτάσεις, αλλά καθρεφτίζει την απόφασή της να διαχωρίζει τις δραστηριότητές της από την αδελφική Land Rover.

Τα δύο brands θα συνεχίσουν να βρίσκονται κάτω από την ίδια ομπρέλα, αλλά η δραστηριοποίηση στο πεδίο των SUV θα αφορά αποκλειστικά τη Land Rover.

Advertisement

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η νέα γκάμα θα περιλαμβάνει μόλις ένα crossover, τον διάδοχο της I-Pace, με τις E-Pace και F-Pace να θυσιάζονται στον βωμό της ανασύνταξης της μάρκας.

«Θα επανατοποθετήσουμε πλήρως τη Jaguar […] Τα SUV θα είναι της Land Rover. Η Jaguar θα είναι κάτι διαφορετικό από (σ.σ. την παραγωγή SUV)», είχε αναφέρει πριν από λίγους μήνες ο Διευθύνων Σύμβουλος της JLR, Thierry Bollore.

Επιπροσθέτως, η Jaguar θα επενδύσει κοντά στα 3 εκ. ευρώ για την εξέλιξη μιας αποκλειστικά δικιάς της πλατφόρμας η οποία ενδέχεται να σηματοδοτήσει την υιοθέτηση μιας εκ βάθρων διαφορετικής σχεδιαστικής γλώσσας από αυτή που ακολουθούν τα υπάρχοντα αυτοκίνητά της.

Advertisement

«Απολαμβάνω τη σκέψη να βοηθήσω τους συναδέλφους μου στην Jaguar να επαναφέρουν την μάρκα στη θέση που της αξίζει», επισημαίνει ο επικεφαλής σχεδιασμού της Land Rover, Gerry Govern.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Tesla θα συνεργαστεί με τις Jaguar και Land Rover
Jaguar XJ-C Restomod από την Carlex Design
Jaguar Land Rover: Oικονομικό πλήγμα λόγω ημιαγωγών