Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Jaguar XJ-C Restomod από την Carlex Design

Ελλάδα 18:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jaguar XJ-C Restomod από την Carlex Design

ΝΕΑ

Jaguar XJ-C Restomod από την Carlex Design

ΝΕΑ

Η Carlex Design δεν είναι ξένη στις βελτιώσεις μιας μεγάλης ποικιλίας οχημάτων. Η πολωνική εταιρεία tuning έχει εφαρμόσει τις προτάσεις της τόσο σε Grand Tourers, όσο και  σε SUV.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη φορά, ακολουθούν τη διαδρομή restomod με την Jaguar XJ-C. Παρελθόν και μέλλον όλα σε ένα.

 

Το XJ-C είναι ένα από τα λιγότερο κοινά μοντέλα Jaguar που κυκλοφορούν. Σε διάστημα τριών ετών, 10.426 μονάδες κυκλοφόρησαν από τη γραμμή συναρμολόγησης του Κόβεντρι.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, αυτό δεν αποτρέπει την Carlex από το να προτείνει ένα εκσυγχρονισμό του σχετικά σπάνιου κουπέ.

Στο μπροστινό μέρος, η Carlex κάνει διακριτικές τις γραμμές και τονώνει το χρώμιο. Οι προφυλακτήρες είναι πολύ πιο λεπτοί σε σύγκριση με το αρχικό μοντέλο και η «μάσκα» αποτελείται από κάθετα κομμάτια χρωμίου.

Advertisement

Ενώ το σχήμα των φωτιστικών σωμάτων παραμένει το ίδιο, η εταιρεία τα εκσυγχρόνισε δίνοντάς τους ένα σύγχρονο σύστημα, πιθανώς LED.

Στο πλάι, το Carlex XJ-C διαθέτει μεγαλύτερα «φτερά» και μια χρωμιωμένη λωρίδα. Φυσικά, τα «φτερά» καλύπτουν τον μεγαλύτερο συνδυασμό τροχού και ελαστικού. Λόγω του χαμηλότερου ύψους υποθέτουμε ότι έχει διαφορετική ανάρτηση. Όσον αφορά το πίσω μέρος, έχει λεπτούς προφυλακτήρες, φιμέ πίσω φώτα και χρωμιωμένη επένδυση στο πορτμπαγκάζ.

Advertisement

Στο εσωτερικό, το Carlex XJ-C έχει σχεδιαστεί από την αρχή. Τα περισσότερα από τα κλασικά στοιχεία από την Jaguar είναι εκεί, αλλά έχουν εκσυγχρονιστεί σε ορισμένους τομείς. Για παράδειγμα, ο πίνακας οργάνων φαίνεται να είναι ψηφιακός, μαζί με το σύστημα ελέγχου κλιματισμού. Οι δερμάτινες επενδύσεις είναι χειροποίητες, δίνοντάς μια ρετρό ατμόσφαιρα.

Advertisement

Κάτω από το καπό δεν υπάρχει το ο εξακύλινδρος ή ο V12 κινητήρας από το αρχικό μοντέλο. Αντίθετα, το restomod μοντέλο χρησιμοποιεί έναν κινητήρα V8. Η Carlex δεν αναφέρει, την προέλευσή του ή αν είναι ατμοσφαιρικό ή υπερτροφοδοτούμενο, αλλά ανακοίνωσε την ιπποδύναμη του.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο κινητήρας στο ανανεωμένο XJ-C αποδίδει 400 ίππους, που είναι ακόμα περισσότεροι από την ισχύ του αρχικού XJ-C V12 των 258 ίππων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Jaguar αναβίωσε τη C-Type
Car Legends: Και τα επτά ήταν υπέροχα!
Εκθαμβωτικές οι δύο πρώτες επετειακές Jaguar E-Type