Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια βόλτα στο Όστιν… χωρίς οδηγό (+video)

Ελλάδα 1:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μια βόλτα στο Όστιν… χωρίς οδηγό (+video)

ΝΕΑ

Μια βόλτα στο Όστιν… χωρίς οδηγό (+video)

ΝΕΑ

To Full Self-Driving απέχει ακόμα από τα όρια που έθεσε ο Ίλον Μασκ, αλλά σίγουρα έχει εξελιχθεί πολύ.

Advertisement
Advertisement

H Tesla έδωσε στη δημοσιότητα ένα ολοκαίνουργιο βίντεο, με το λογισμικό αυτόνομης οδήγησης Full Self-Driving (FSD). Ο Ίλον Μασκ και η Tesla εργάζονται εδώ και πολύ καιρό στο εν λόγω σύστημα.

Λίγους μήνες πριν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, προσπάθησε να το αφήσει να «λάμψει» κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής ροής στο X (Twitter), αλλά το εγχείρημα δεν πήγε τόσο καλά.

Τώρα, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ένα νέο βίντεο που παρουσιάζει με σαφώς πιο ολοκληρωμένο τρόπο, τις πραγματικές δυνατότητες του FSD.

Advertisement

Στο βίντεο διάρκειας πέντε λεπτών και δέκα δευτερολέπτων, βλέπουμε το αυτοκίνητο να ταξιδεύει στο Ώστιν από οικιστικούς δρόμους, στην καθημερινή κίνηση, στον αυτοκινητόδρομο, σε μια περιοχή στο κέντρο της πόλης και μετά πίσω σε μια κατοικημένη γειτονιά. Σε καμία περίπτωση ο οδηγός δεν χρειάζεται να επέμβει και φαίνεται ότι όλη η διαδικασία πραγματοποιείται απρόσκοπτα και με ασφάλεια.

Advertisement

Αν και όλα αυτά είναι θετικά βήματα εξέλιξης, απέχουν πολύ από τους μεγαλεπήβολους στόχους που έχουν θέσει δημόσια τόσο ο Μασκ, όσο και η Tesla για την τεχνολογία. Για παράδειγμα, αυτό εξακολουθεί να είναι ένα σύστημα Επιπέδου 2 και ως εκ τούτου χρειάζεται έναν άνθρωπο για να είναι πάντα έτοιμος να αναλάβει.

ΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Tesla ανανεώνει και το Model Y
Απίστευτο το πως η GM υποτίμησε την Tesla (+video)
Ακόμα και η Tesla πληρώνει το πρώην Twitter, νυν X