Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία πραγματικά απίστευτη Mercedes-Benz G-Class (+video)

Ελλάδα 17:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία πραγματικά απίστευτη Mercedes-Benz G-Class (+video)

ΝΕΑ

Μία πραγματικά απίστευτη Mercedes-Benz G-Class (+video)

ΝΕΑ

Ποιος θα μας έλεγε ότι ένα SUV για off-road περιπέτειες θα μετατρεπόταν σε φορέα κουζίνας, κρεβατιού και… τουαλέτας.

Advertisement
Advertisement

Όταν η Mercedes λάνσαρε την G-Class είχε ως στόχο να προσφέρει στο κοινό μεγάλες δυνατότητες σε off-road διαδρομές και υψηλού επιπέδου πολυτέλειες στον εξοπλισμό και την καμπίνα. Δεν περίμενε ποτέ όμως ότι θα δεχθεί τέτοιες τροποποιήσεις που θα μπορούσε να φιλοξενήσει έως και τρία άτομα για ύπνο (!).

Το κιτ που έχει προστεθεί στην G-Class προέρχεται από τη γερμανική εταιρεία Terracamper. Το εκπληκτικό που έχουν πετύχει προσθέτοντας ένα ολόκληρο σπίτι στο γερμανικό μοντέλο είναι ότι δεν έχουν τρυπήσει πουθενά το αμάξωμα για να το πετύχουν. Όλο το κιτ έχει προσαρτηθεί σε τρία σημεία στο πίσω μέρος της καμπίνας.

Advertisement
Advertisement

Αλλά τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτό το κιτ; Υπάρχει αρχικά ένα πτυσσόμενο κουζινάκι με όλα τα απαραίτητα. Σε αυτά προστίθενται ένα αναδιπλούμενο τραπεζάκι και ένας πάγκος.

Τα βράδια, ο χώρος αυτός μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε κρεβάτι. Υπάρχει επίσης δοχείο νερού χωρητικότητας 20 λίτρων ως απαραίτητο για το ταξίδι ή την εκδρομή.

Ναι, υπάρχει ακόμα και τουαλέτα! Είναι σφηνωμένη σε τέτοιο σημείο που μάλλον θα χρειαστεί να στριμωχτεί κανείς, αλλά εξυπηρετεί ώστε να μπορείτε να ταξιδέψετε οπουδήποτε δίχως κανένα… άγχος!

Advertisement

Η Terracamper φρόντισε και για το εξωτερικό του G-Class. Έχει προσθέσει μία τύπου τέντα στην οροφή του SUV, ώστε να προσφέρει σκιά στους ταξιδιώτες όταν τη στήσουν για κάμπινγκ. Επίσης, μπορεί να επεκταθεί σε σημείο που θα φιλοξενεί τρία άτομα για ύπνο.

Advertisement

Η γερμανική εταιρεία που ανέλαβε αυτή την παράδοξη μετατροπή προσφέρει και άλλα έξτρα στον εξοπλισμό, εφόσον ο χρήστης το επιλέξει, όπως μπαταρία λιθίου των 150 Ah, ενισχυτή φόρτισης, φωτισμό LED στο εσωτερικό και βοηθητική θέρμανση.

Το βασικό κιτ πάντως που κάνει τη Mercedes G-CLass ένα κινούμενο σπίτι κοστίζει 11.000 ευρώ, χωρίς τα έξτρα που προσφέρει η Terracamper.

Το γερμανικό SUV με αυτόν τον εξοπλισμό είναι διαθέσιμο σε μόλις 100 μονάδες και η τιμή του δεν έχει προς το παρόν δημοσιοποιηθεί.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο του επονομαζόμενου Tecrawl G-Camper:

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια είναι τα νέα δεδομένα για τη Mercedes G-Class;
Πότε θα δούμε την ηλεκτρική Mercedes G-Class;
Η μικρή Mercedes G-Class αποκαλύπτεται ψηφιακά (+video)