Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία νέα, περιορισμένης παραγωγής έκδοση της Jaguar F-Type

Ελλάδα 19:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία νέα, περιορισμένης παραγωγής έκδοση της Jaguar F-Type

ΝΕΑ

Μία νέα, περιορισμένης παραγωγής έκδοση της Jaguar F-Type

ΝΕΑ

Η Jaguar λανσάρει την έκδοση Reims Edition, η οποία αποτελεί το νέο μέλος στη γκάμα της νέας F-Type.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον Βρετανό κατασκευαστή η έκδοση Reims Edition εμπνεύστηκε από την αγωνιστική κληρονομιά της εταιρείας και πιο συγκεκριμένα την κατάκτηση της πρώτης θέσης της ιστορικής D-Type στις 12 Ώρες της Reims, που διεξήχθη στη Γαλλία το 1954.

Η συγκεκριμένη έκδοση ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες F-Type από την ιδιαίτερη εμφάνισή της, στην οποία ξεχωρίζει η πανοραμική γυάλινη οροφή, οι μαύρες ματ επιφάνειες σε πλαϊνούς αεραγωγούς και εμπρός γρίλια, καθώς και οι εντυπωσιακής σχεδίασης ζάντες 20 ιντσών. Την ξεχωριστή εικόνα της συμπληρώνει η μπλε χρωματική απόχρωση French Racing Blue.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι γυαλιστερές μαύρες επενδύσεις, τα θερμαινόμενα καθίσματα και η ταπετσαρία από έβενο. Οι υποψήφιοι κάτοχοι της F-Type Reims Edition θα μπορούν επίσης να έχουν στη διάθεσή τους θερμαινόμενο τιμόνι και θερμαινόμενο παρμπρίζ ως μέρος του πακέτου.

Η γκάμα των κινητήρων του βρετανικού premium κουπέ θα περιλαμβάνει αποκλειστικά δύο διαθέσιμα μοτέρ. Στη βάση βρίσκουμε την έκδοση P300 με το τετρακύλινδρο σύνολο των 2,0 λίτρων που αποδίδει 300 ίππους και 400 Nm ροπή, ενώ για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 5,4 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 250 χλμ./ώρα. Η δεύτερη έκδοση (P450) εφοδιάζεται με τον V8 κινητήρα, ο οποίος με τη βοήθεια μηχανικού υπερσυμπιεστή αποδίδει 450 ίππους και 580 Nm ροπή. Αντίστοιχες είναι και οι επιδόσεις, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε 4,4 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα ανεβαίνει στα 285 χλμ./ώρα. Αμφότερες οι εκδόσεις διαθέτουν κίνηση στους πίσω τροχούς.

Advertisement

Τέλος, να αναφερθεί ότι η Jaguar F-Type Reims Edition θα παραχθεί σε μόλις 150 αντίτυπα, με τις τιμές στην αγορά της Μεγ. Βρετανίας να ξεκινούν από τις 58.950 λίρες.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Επιβεβαίωση Newsauto! Ιδού το νομοσχέδιο για την Μικροκινητικότητα

Ξεκινά η καταβολή των επιδοτήσεων στα ηλεκτρικά οχήματα!

Advertisement

O Johnson το ανακοίνωσε! Τέλος τα ΙΧ βενζίνης και diesel το 2030