Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια νέα Alfa Romeo MiTo μπορεί να είναι έτσι

Ελλάδα 14:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια νέα Alfa Romeo MiTo μπορεί να είναι έτσι

ΝΕΑ

Μια νέα Alfa Romeo MiTo μπορεί να είναι έτσι

ΝΕΑ

Η Alfa Romeo διέκοψε την παραγωγή τής MiTo το 2019, βάζοντας τέλος σε μια εμπορική πορεία που διήρκεσε μια δεκαετία. Υπάρχουν σχέδια για την επαναφορά του μοντέλου στην γκάμα της ιταλικής εταιρείας;

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία της MiTo ήταν σύντομη καθώς το supermini μοντέλο τής Alfa Romeo υπήρξε μόνο σε μία γενιά του. Ξεκίνησε με φιλοδοξίες και με χαρακτηριστικά τα οποία την έκαναν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και να επιδιώκει να επαναφέρει στοιχεία από την ιστορία της εταιρείας.

Ωστόσο, η στυγνή, λογιστική θεώρηση των δεδομένων τής εταιρείας είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της παραγωγής της (όπως και της Giulietta, για τον ίδιο λόγο).

Advertisement
Advertisement

Η επιχειρηματική «επανεκκίνηση» της Alfa Romeo με την ένταξή της στον Όμιλο Stellantis, με την παρουσίαση της Tonale και με τις προοπτικές που δίνει η ηλεκτροκίνηση, έκαναν κάποιους να οραματίζονται την επιστροφή της MiTo. Ένας από αυτούς είναι και ο κ. Kleber Silva, ο οποίος δημιούργησε ψηφιακά φωτογραφίες για το πώς -κατά τη γνώμη του- θα μπορούσε να είναι το καινούργιο μοντέλο.

Σε αυτές βλέπουμε ότι προτιμά την επιστροφή της με αμάξωμα ενός SUV οχήματος. Για την αισθητική τού αμαξώματος έχει συνδυάσει στοιχεία τόσο από την παρελθούσα MiTo όσο και από τις Tonale και Stelvio. Έτσι, μπορούμε να δούμε ότι το εμπρός μέρος παραπέμπει ευθέως στο καινούργιο μοντέλο τής Alfa Romeo, όπως και από τις επανασχεδιασμένες Giulia και Stelvio, ενώ στο πίσω υπάρχουν τα χαρακτηριστικά φώτα που είχε εκεί η πρώτη (MiTo). Ωστόσο, το υπόλοιπο αμάξωμα παραπέμπει σε αυτό του νέου Jeep Avenger.

Advertisement

Προφανώς, αυτό που βλέπουμε στις εικόνες είναι ο διακαής πόθος τού δημιουργού τους. Η Alfa Romeo δεν έχει στα σχέδιά της την εμπορική επαναφορά τής MiTo. Θυμίζουμε ότι η ονομασία της είναι σύνθετη και προέρχεται από τις λέξεις Milano (όπου σχεδιάστηκε) και Torino (όπου κατασκευαζόταν).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θα επιστρέψει η Alfa Romeo Mito;
Επίσημο: Η plug-in υβριδική Alfa Romeo Tonale
Αυτή την Alfa Romeo θέλουμε!