Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια ματιά στα ανανεωμένα Seat Ibiza & Arona (video)

Ελλάδα 15:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια ματιά στα ανανεωμένα Seat Ibiza & Arona (video)

ΝΕΑ

Μια ματιά στα ανανεωμένα Seat Ibiza & Arona (video)

ΝΕΑ

Εξοπλισμένα με περισσότερη τεχνολογία και πιο στιλάτη εμφάνιση, τα Seat Ibiza & Arona διεκδικούν με αξιώσεις την προσοχή του αυτοκινητικού κοινού.

Advertisement
Advertisement

Το 2017 η Seat κατέθεσε τη δική της πρόταση για τα SUV πόλης, μέσω του λανσαρίσματος του Arona, ενός στιλάτου υπερυψωμένου μοντέλου με φρέσκια αύρα και νεανικό χαρακτήρα. Περίπου τέσσερα χρόνια μετά έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για ένα lifting, το οποίο κατέστησε το Arona πιο ελκυστικό εμφανισιακά, αλλά και πιο ταλαντούχο τεχνολογικά.

Ειδικότερα, η εμφάνισή του αποκτά πιο ρωμαλέα όψη χάρη στο ανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος με τον νέο προφυλακτήρα, τα επανατοποθετημένα φώτα ομίχλης (ψηλότερα), τα διαφοροποιημένα spoiler και diffuser στο πίσω μέρος, και την αντικατάσταση του λογότυπου με την επωνυμία του μοντέλου στην πίσω θύρα.

Advertisement
Advertisement

Σημειώνεται πως το μοντέλο θα διατίθεται για πρώτη φορά στην έκδοση εξοπλισμού Xperience, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά εξωτερικών στοιχείων που ενισχύουν το off road του SUV.

Στο εσωτερικό, το ταμπλό έχει πιο βελούδινη υφή, ο οδηγός έχει μπροστά του ένα νέο πολυλειτουργικό τιμόνι (Nappa) και έναν αναβαθμισμένο πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, ενώ λίγο πιο δίπλα εδρεύει μια εργονομικά τοποθετημένη καινούρια («ελεύθερη») οθόνη αφής 9,2 ιντσών (ως στάνταρ 8,25”).

Advertisement

Το ανανεωμένο Arona θα διατίθεται με τον 1.0 lt EcoTSI είτε των 95 είτε των 110 PS, τον 1.500αρη των 150 PS, αλλά και σε έκδοση CNG με τον 1.0 lt TGI απόδοσης 90 PS και 160 Nm ροπής.

Advertisement

SEAT IBIZA

Πέρα από το Arona, η Seat, υπέβαλε σε φρεσκάρισμα και το δημοφιλές μικρό της, Ibiza.

Advertisement

Η ανανεωμένη έκδοση του μικρού της εταιρείας από το Μαρτορέλ, πλέον ενσωματώνει 100% LED φωτιστικά σώματα, υπάρχουν νέες επιλογές ζαντών αλουμινίου 17 ή 18 ιντσών, στο πίσω μέρος αναγράφεται η ονομασία του μοντέλου και τα λογότυπα της μάρκας έχουν ματ χρωμιωμένο φινίρισμα. Σημειώστε πως έχει διευρυνθεί και η χρωματική παλέτα, με τις επιλογές Sapphire Blue και Asphalt Blue.

Στο εσωτερικό δεσπόζει νέο πολυλειτουργικό τιμόνι σε Nappa (ως στάνταρ στις εκδόσεις Xcellence και FR) και το ταμπλό έχει μαλακά πλαστικά, ενώ οι αεραγωγοί είναι ανασχεδιασμένοι και περιβάλλονται από LED φώτα (κόκκινα στην “FR”). Ο οδηγός έχει μπροστά έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25”, ενώ στο κέντρο του ταμπλό πλέον εδρεύει μια «ελεύθερη» οθόνη αφής 8,25” (προαιρετικά 9,2”).

Όσον αφορά τους κινητήρες, η γκάμα απαρτίζεται από τους εξής:

– 3κύλινδρο ατμοσφαιρικό 1.000αρη των 80 PS και 93 Nm ροπής με 5άρι μηχανικό κιβώτιο
– 3κύλινδρο 1.000αρη τούρμπο (TSI) των 95 PS και 175 Nm ροπής με 5άρι μηχανικό
– 3κύλινδρο 1.000αρη τούρμπο (TSI) 110 PS/200 Nm ροπής, με 6άρι μηχανικό ή 7τάχυτο DSG
– 4κύλινδρο 1.500αρη EcoTSI με 150 PS/250 Nm ροπής, πλαισιωμένο από 7τάχυτο DSG
– CNG (φυσικό αέριο): 1.000 TGI 90 PS/160 Nm με 6άρι μηχανικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέος κινητήρας για το Seat Leon
Δοκιμή: Seat Leon 1.4 204 PS FR e-Hybrid
Το πρώτο 100% ηλεκτρικό σκούτερ της SEAT φτάνει και στην Ελλάδα