ΝΕΑ

Μια ιδιαίτερη παραγγελία: Morgan Plus 4 Spiaggina

Ελλάδα 14:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μια ιδιαίτερη παραγγελία: Morgan Plus 4 Spiaggina

ΝΕΑ

Μια ιδιαίτερη παραγγελία: Morgan Plus 4 Spiaggina

ΝΕΑ

Οι πελάτες της Morgan έχουν το προνόμιο να μπορούν να παραγγείλουν πολύ ξεχωριστά οχήματα, και το Plus 4 Spiaggina είναι το πιο πρόσφατο αυτής της «συνομοταξίας».

Advertisement
Advertisement

Η Morgan δημιούργησε ένα μοναδικό Plus 4, με στοιχεία από μοντέλα όπως ήταν το Fiat 500 Jolly– από το οποίο «δανείστηκε» και το όνομα Spiaggina.

Τα αυτοκίνητα του είδους, άρχισαν να εμφανίζονται μέσα στη δεκαετία του ’60, με τη Fiat να έχει κάνει παραγωγή αρκετών εκατοντάδων 500 Jolly, το παρατσούκλι του οποίου ήταν το «Spiaggina» που στα ιταλικά σημαίνει παραλία. Αντίστοιχα, η Citroen κατασκεύαζε με αυτό το στυλ (χωρίς πόρτες και με ύφασμα για οροφή) το Mehari, ενώ υπήρχαν και τα Mini Moke και VW 181.

Advertisement
Advertisement

Η σύγχρονη αντίστοιχη πρόταση, έρχεται κατόπιν παραγγελίας από έναν πελάτης της Morgan και συλλέκτη αυτοκινήτων, ο οποίος ζήτησε και προφανώς πήρε, ένα Plus 4 χωρίς πόρτες, με ιδιαίτερη διαμόρφωση στα πίσω καθίσματα και σκληρή, αλουμινένια οροφή που όμως «ανοίγει» προς τα πάνω σε δύο μέρη.

Το Plus 4 Spiaggina εξακολουθεί να βασίζεται σε σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο, πάνω στο οποίο εμφανίζεται μια υπερκατασκευή, για τη στήριξη διαφόρων στοιχείων, με το πιο «περίεργο» από αυτά να είναι τα προσκέφαλα των πίσω επιβατών. Η ψηλή πλάτη του πίσω καθίσματος μπορεί να αναδιπλωθεί, διαμορφώνοντας μια τελείως επίπεδη επιφάνεια για φόρτωση όταν χρειάζεται.

Advertisement

Το εσωτερικό είναι πλήρως υπενδεδυμένο με ανοιχτό καφέ δέρμα, ενώ ενδιαφέρον έχει και το «πλεκτό» δέρμα στα καθίσματα που παραπέμπει στα ψάθινα καθίσματα παλαιότερων αντίστοιχων μοντέλων. Το Morgan Plus 4 Spiaggina είναι μια μοναδική δημιουργία που αξίζει τη θέση της στη συλλογή κάποιου που προφανώς μπορεί να υποστηρίξει οικονομικά την παραγγελία του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί αναστατώθηκε ο στρατός με την Aston Martin Valkyrie;
Togg γιοκ: Πανάκριβο το αυτοκίνητο του Ερντογάν (+video)
To Ford Bronco θα… αρρωστήσει κόσμο (+video)