Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Ford Bronco θα… αρρωστήσει κόσμο (+video)

Ελλάδα 9:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Ford Bronco θα… αρρωστήσει κόσμο (+video)

ΝΕΑ

To Ford Bronco θα… αρρωστήσει κόσμο (+video)

ΝΕΑ

Το Bronco είναι ένα όχημα που αλλάζει τα δεδομένα στα τετρακίνητα και σε κάνει να αισθάνεσαι κυρίαρχος εκτός δρόμου. Το video της Ford μιλά από μόνο του. Το περιμένουμε Ελλάδα τέλη του έτους.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα αυτοκίνητα που περιμένουμε τη φετινή χρονιά στην Ευρώπη, κατ’ επέκταση και στην Ελλάδα είναι το Ford Bronco. Ένα καθαρόαιμο τετρακίνητο επιβατικό όχημα, σύμβολο της Αμερικής το οποίο θα δούμε από κοντά προς τα τέλη του έτους.

Το αμερικάνικο 4×4 μπορεί ακόμα να μην έχει «πατήσει» στη Γηραιά Ήπειρο (αν και υπάρχουν ορισμένα που τα έχουν εισάγει ιδιώτες, ακόμα και στην Ελλάδα), αλλά υπάρχει κόσμος που το περιμένει πώς και πώς.

Αυτό το γνωρίζουν και οι αντιπρόσωποι της μάρκας καθώς οι πελάτες βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα για να προχωρήσουν αρχικά σε παραγγελία και αργότερα (μετά από μήνες) σε παραλαβή.

Άστο να… πονέσει

Advertisement
Advertisement

Όπως θα δείτε και στο σχετικό video που ανέβασε η Ford στο κανάλι της στο YouTube η αγωνία για το μοντέλο δεν είναι τυχαία.

Και αυτό διότι το Bronco δεν είναι ένα ακόμα τετρακίνητο αλλά ένα όχημα που θα οδηγήσεις στο βουνό, θα περάσεις πολύ δύσκολα εμπόδια, θα το… χτυπήσεις χωρίς να πονέσει και θα το πλύνεις με λάσπη για να λερωθεί τόσο όσο χρειάζεται για να σε κάνει να αισθανθείς όμορφα.

Μετατρέπεται σε cabrio

Μέσα σε όλα αυτά, θα σε κάνει να γίνεις ένα με τη φύση και αυτό διότι ο οδηγός μπορεί να το μετατρέψει σε cabrio, βγάζοντας τις πόρτες και την οροφή!

Advertisement

Το πρώτο Bronco απέσπασε το παρατσούκλι G.O.A.T. (Goes Over Any Type of Terrain), χάρη στην αξιοσημείωτη ικανότητά του να χαράζει νέα off-road μονοπάτια. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει σήμερα και με τη νέα γενιά, η οποία προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις σε δύσκολες οδηγικές συνθήκες και εδάφη.

Ο twin-turbo βενζινοκινητήρας EcoBoost V6 άμεσου και έμμεσου ψεκασμού των 2,7 λίτρων της Ford αποδίδει μέγιστη ισχύ 335 PS και ροπή 563 Nm για αβίαστη απόδοση. Ένα συμπαγές μπλοκ κυλίνδρων από γραφίτη-σίδηρο αυξάνει την αντοχή και την ακαμψία σε σχέση με τις παραδοσιακές λύσεις από χυτοσίδηρο χωρίς αύξηση του βάρους, ενώ χαρακτηριστικά όπως η ηλεκτρονική wastegate και το σύστημα ανακυκλοφορίας καυσαερίων υψηλής πίεσης αυξάνουν την ισχύ και την αποδοτικότητα καυσίμου.

Advertisement

Ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 10 σχέσεων είναι στάνταρ, για ομαλή οδήγηση με βελτιστοποιημένη ροπή εντός και εκτός δρόμου. Μία μέγιστη σχέση «έρπειν» (crawl) στη λειτουργία low range δίνει στο Bronco τη δυνατότητα να κινείται με ταχύτητα 6 χλμ./ώρα με τον κινητήρα να περιστρέφεται στις 2.400 σ.αλ., εξασφαλίζοντας ακριβή έλεγχο χαμηλών ταχυτήτων και μειώνοντας την πιθανότητα ακινητοποίησης σε δύσκολο έδαφος.

Το Bronco Outer Banks είναι εξοπλισμένο με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κιβώτιο μεταφοράς δύο ταχυτήτων που επιτρέπει την εναλλαγή εν κινήσει με το πάτημα του κουμπιού μεταξύ μακριών και κοντών σχέσεων.

Advertisement

Το Bronco Badlands προσθέτει ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για τον εμπρός άξονα, καθώς και ένα σύστημα αποσύνδεσης της εμπρός αντιστρεπτικής δοκού, εξασφαλίζοντας μέγιστη άρθρωση στην ανάρτηση σε απαιτητικές συνθήκες. Επιπλέον, ένα ηλεκτρομηχανικό κιβώτιο μεταφοράς δύο ταχυτήτων με αυτόματη λειτουργία επιτρέπει την απρόσκοπτη εναλλαγή μεταξύ 2WD και 4WD, ανάλογα με τις συνθήκες, αφήνοντας τον οδηγό απερίσπαστο προκειμένου να συγκεντρωθεί στο δρόμο.

Για να μπορεί να αντιμετωπίζει τις πιο απαιτητικές οδηγικές προκλήσεις, το νέο Bronco είναι δομημένο πάνω σε ένα υψηλής αντοχής ατσάλινο πλαίσιο με επτά εγκάρσια στοιχεία, παρέχοντας μία ισχυρή βάση για σιγουριά και ασφάλεια.

Η ανάρτηση High-Performance Off-Road Stability Suspension (HOSS) αποτελείται από ανεξάρτητα ψαλίδα εμπρός σε συνδυασμό με μεγάλης διαδρομής coil-over ελατήρια, επιλογή που μειώνει το μη αναρτώμενο βάρος έως και 20% συγκριτικά με τις εκδόσεις με άκαμπτο άξονα, ενώ προσφέρει ανώτερη ποιότητα κύλισης και αδιάλειπτη επαφή των τροχών με την επιφάνεια του εδάφους. Πίσω, ένας άκαμπτος άξονας πέντε συνδέσμων με ελατήρια μεγάλης διαδρομής και μεταβλητό συντελεστή σκληρότητας προσφέρονται στάνταρ, σε συνδυασμό με ιδιαίτερα ανθεκτικά στη σκληρή χρήση αμορτισέρ.

Το Bronco Badlands ανεβάζει ακόμα περισσότερο το επίπεδο, διαθέτοντας στάνταρ αμορτισέρ μεταβλητής απόσβεσης υψηλών προδιαγραφών της Bilstein με εξωτερικά δοχεία.

Όλα τα παραπάνω είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του τα οποία μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video.

Τεχνολογία που υποστηρίζει κάθε είδους περιπέτεια

Οι έξυπνες τεχνολογίες οδήγησης έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τις ικανότητες του Bronco προσιτές τόσο σε αρχάριους λάτρεις της περιπέτειας όσο και σε έμπειρους off-roaders. Η ικανότητα του Bronco να πηγαίνει οπουδήποτε απορρέει από το Terrain Management System μέσω του οποίου οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν το κατάλληλο για τις συνθήκες προφίλ οδήγησης. Εκτός από τα προφίλ Normal, Eco, Sport και Slippery που αφορούν την οδήγηση εντός δρόμου, τα ειδικά για off-road διαδρομές drive modes περιλαμβάνουν τα Mud/Ruts, Sand, συν το Rock Crowl, καθώς και το εμπνευσμένο από τους αγώνες προφίλ οδήγησης Baja για το Bronco Badlands. Κάθε προφίλ επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίζει την απόκριση στο γκάζι, τα σημεία αλλαγής των σχέσεων του κιβωτίου και την αίσθηση του τιμονιού, σε συνάρτηση με τις εκάστοτε συνθήκες.

Το Bronco προσφέρει επίσης το Trail Toolbox, μία σουίτα προηγμένων off-road τεχνολογιών που υποστηρίζουν τους οδηγούς επιτρέποντάς τους να εξερευνούν τις ικανότητες του οχήματος με αυτοπεποίθηση. Το Trail Control λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το cruise control: ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μία ταχύτητα έως 31 χλμ./ώρα, με το όχημα να διαχειρίζεται αυτόματα την επιτάχυνση και το φρενάρισμα προκειμένου να διατηρεί την επιλεγμένη ταχύτητα ενώ ο οδηγός επικεντρώνεται στο τιμόνι όταν διασχίζει δύσκολα εδάφη.

Το Trail Turn Assist χρησιμοποιεί ένα σύστημα torque vectoring με βάση τα φρένα για μείωση της ακτίνας στροφής μέχρι 40% σε συνθήκες εκτός δρόμου οδήγησης σε περιορισμένους χώρους. Από την άλλη, το Trail One-Pedal Drive επιτρέπει στον οδηγό να επιταχύνει και να φρενάρει χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού, διευκολύνοντας τον έλεγχο της ταχύτητας κίνησης του οχήματος κατά την οδήγηση σε δύσκολες συνθήκες. Οι τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνουν το AdvanceTrac με Roll Stability Control και το Trailer Sway Control για περισσότερη αυτοπεποίθηση κατά τη διαδικασία της ρυμούλκησης.

High tech

Παρά το γεγονός ότι το Bronco είναι κατασκευασμένο για τις πιο σκληρές συνθήκες, δεν συμβιβάζεται σε θέματα άνεσης ή ευκολίας. Μια TFT οθόνη 8 ιντσών στον πίνακα οργάνων συνδυάζεται με μία κεντρική οθόνη αφής LCD 12 ιντσών που διαθέτει την τελευταία γενιά του συστήματος επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 4 το οποίο επωφελείται από τις ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού Ford Power-Up για βελτιωμένη λειτουργικότητα με την πάροδο του χρόνου.

Το Bronco προσφέρει επίσης ειδικά σημεία για τη στερέωση στο πάνω μέρος του πίνακα οργάνων μιας βάσης, επιτρέποντας στους πελάτες να συνδέουν συσκευές, όπως κάμερες ή κινητά τηλέφωνα, μέσω συνδέσεων τροφοδοσίας των 12 V olt και θυρών USB.

Η συμβατότητα των Apple CarPlay και Android Auto είναι στάνταρ μαζί με ένα ηχοσύστημα B&O Premium Sound System5 με 10 ηχεία, συμπεριλαμβανομένου ενός subwoofer. Η διαθέσιμη εφαρμογή FordPass προσφέρει ισχυρή συνδεσιμότητα και απρόσκοπτη ενσωμάτωση με το σύστημα SYNC 4.

Ένα στάνταρ σύστημα κάμερας 360 μοιρών ενεργοποιείται αυτόματα όταν επιλέγονται τα εκτός δρόμου drive modes παρέχοντας μία εικόνα των τροχών και επιτρέποντας στον οδηγό να δει τη θέση τους από την άνεση του καθίσματός του. Αυτή η δυνατότητα αυξάνει την ορατότητα κατά τη διάρκεια οδηγικών προκλήσεων, όπως η αναρρίχηση σε βραχώδεις επιφάνειες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια μάρκα εκτοξεύθηκε το 2022;
Άρπαξαν αυτοκίνητα μισού εκατομμυρίου σε λιγότερο από 1 λεπτό! (+video)
92χρονος οδηγός κατέβηκε τα σκαλιά με ένα Citroen…