Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια… φωτογραφία θα τον έβγαζε εκτός εγγύησης!

Ελλάδα 12:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια… φωτογραφία θα τον έβγαζε εκτός εγγύησης!

ΝΕΑ

Μια… φωτογραφία θα τον έβγαζε εκτός εγγύησης!

ΝΕΑ

Η Toyota αρχικά αρνήθηκε να καλύψει τη ζημιά στο αυτοκίνητο ενός πελάτης της, καθώς όπως αποδείχτηκε, η χρήση του αυτοκινήτου δεν ήταν η… προβλεπόμενη αλλά στη συνέχεια, θέλοντας να τονίσει το φρόνημα των ιδιοκτητών GR86 και όχι μόνο, επανήλθε για να καλύψει τελικά το κόστος της επισκευής.

Advertisement
Advertisement

Αντιμετωπίζοντας προβλήματα που είχαν να κάνουν με το υλικό της φλάντζας στην κεφαλή του κινητήρα, ο ιδιοκτήτης ενός ολοκαίνουργιου GR86 απευθύνθηκε στην Toyota.

Τα προβλήματα αφορούν στη λειτουργία του κινητήρα και προκλήθηκαν από το υλικό της φλάντζας που έχει και σε άλλες περιπτώσεις διαπιστωθεί από ιδιοκτήτης Toyota GR86 και Subaru BRZ. Ένα τέτοιο παράδειγμα έγινε viral τις τελευταίες μέρες, μια και ο ιδιοκτήτης ενός μπλε καινούργιου GR86, με μόλις 22.160 χιλιόμετρα στο κοντέρ, βρέθηκε να αιτείται αντικατάσταση κινητήρα. Ο ιδιοκτήτης Blake Alvarado, περιγράφοντας το πρόβλημα, ανέφερε πως το υλικό της φλάντζας εξαιτίας της θερμοκρασίας του κινητήρα, αλλοιώθηκε και κομμάτια του κατέληξαν στο σύστημα λίπανσης.

Advertisement
Advertisement

Αυτό με τη σειρά του σταμάτησε να λειτουργεί αποτελεσματικά και αυτό είχε ως συνέπεια, την καταστροφή κάποιου ρουλεμάν. Ως εδώ, δεν εντοπίζεται κάποιο θέμα, μια και τέτοιου είδους αναποδιές μπορεί να προκύψουν σε όλα τα αυτοκίνητα. Τα ωραία όμως αρχίζουν από εδώ και μετά, μιας και όπως ισχυρίζεται ο Alvarado, η αντιπροσωπεία αρνείται να τον «καλύψει» και να αντικαταστήσει τον κινητήρα του αυτοκινήτου, λόγω κάποιων φωτογραφιών που κατέληξαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έδειχναν το αυτοκίνητό του σε εκδήλωση autocross.

Ο αντιπρόσωπος της Toyota, θεωρώντας πως με τον τρόπο αυτό ο Alvarado έκανε «κακή χρήση» στο αυτοκίνητο, του ακυρώνει την εγγύηση. Η αλήθεια είναι πως παρά το γεγονός πως και η ίδια η Toyota διαφημίζει κάποιες εκδηλώσεις στις οποίες οι κάτοχοι αυτοκινήτων όπως το GR86 μπορούν να αναζητήσουν τα όριά τους (και του αυτοκινήτου τους), το φυλλάδιο της εγγύησης της Toyota Βόρειας Αμερικής αναφέρει ξεκάθαρα πως οι «αγώνες» και η «κατάχρηση» είναι στοιχεία ικανά να ακυρώσουν την εγγύηση του ιδιοκτήτη. Το τέλος της «περιπέτειας» αυτής, γράφτηκε με τον Alvarado να πληρώνει από την τσέπη του ποσό της τάξης των 11.000 ευρώ για να αντικαταστήσει τον κινητήρα του αυτοκινήτου του με έναν μεταχειρισμένο, πιθανότατα εκτός δικτύου.

Advertisement

Η συνέχεια ωστόσο, ήταν πολύ θετική για τον Alvarado για τον οποίο υπήρξε ανακοίνωση από την Toyota, μέσα στην οποία η εταιρεία κάνει λόγο για υποστήριξη των πελατών της που θέλουν να απολαμβάνουν τα αυτοκίνητά της σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις- που δεν είναι κανονικοί αγώνες αλλά έχουν περισσότερο χαρακτήρα επίδειξης. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, η εταιρεία δέχτηκε να καλύψει τη ζημιά του αυτοκινήτου στη συγκεκριμένη περίπτωση, δίνοντας και πάλι έμφαση στο ότι τα GR αυτοκίνητά της, είναι σπορ και πρέπει να οδηγούνται με τρόπο που να προσφέρει ικανοποίηση στον οδηγό τους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό Toyota Hilux στον κόσμο (+video)
LOL! Γνωρίζετε το Toyota Civic ή την Ferrari Μustang;
«Παιχνιδάκι» τα 500 άλογα για το Toyota GR Yaris (+video)