Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία Ferrari 296 GTS η νέα ατραξιόν της Legoland

Ελλάδα 7:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία Ferrari 296 GTS η νέα ατραξιόν της Legoland

ΝΕΑ

Μία Ferrari 296 GTS η νέα ατραξιόν της Legoland

ΝΕΑ

Έχουμε δει πολλά αυτοκίνητα Lego, αλλά λίγα με τις πραγματικές τους διαστάσεις. Το συγκεκριμένο πάντως, είναι σαν να βλέπεις το γνήσιο με… τουβλάκια.

Advertisement
Advertisement

Κατά καιρούς, βλέπουμε διάφορα μοντέλα να χτίζονται από το μηδέν με κομμάτια Lego. Παρότι το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό, μπορούμε με σιγουριά να πούμε, ότι το συγκεκριμένο είναι από τα καλύτερα. Στην τελική, μιλάμε για μία Ferrari 296 GTS.

Η συγκεκριμένη αποτελεί τη νέα ατραξιόν της Legoland στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Η εταιρεία έθεσε την αποστολή σε μία ομάδα 10 ατόμων να δημιουργήσουν μία ρέπλικα της 296 GTS μόνο από τουβλάκια.

Η ομάδα κατασκευής χρειάστηκε συνολικά 1.850 ώρες για να ολοκληρώσει το έργο! Το αποτέλεσμα ομολογουμένως, τους δικαιώνει. Από αληθινά μέρη, τα φωτιστικά σώματα είναι λειτουργικά, ενώ το τιμόνι είναι γνήσιο της Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Όλα τα υπόλοιπα από εκεί και πέρα είναι από Lego. Το αμάξωμα και το εσωτερικό είναι εξ ολοκλήρου από τουβλάκια. Ακόμα και τα μπάκετ καθίσματα τα οποία μάλλον δεν είναι και πολύ… βολικά για να κάτσει κανείς.

Παρότι σχεδόν όλη η κατασκευή είναι από πλαστικά κομμάτια Lego, το βάρος ξεπερνάει αυτό της πραγματικής 296 GTS. Συγκεκριμένα, η ρέπλικα ζυγίζει σχεδόν δύο τόνους, την ώρα η αληθινή μόλις 1,5.

Advertisement

Ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί πόσα κομμάτια Lego χρειάστηκαν ακριβώς για την ολοκλήρωση της κατασκευής. Άλλες παρόμοιες κατασκευές πάντως που το αυτοκίνητο είχε τις πλήρεις διαστάσεις του, χρειάστηκαν περίπου 350.000 κομμάτια. Επομένως, δεν αποκλείεται και η Ferrari 296 GTS να ήθελε τόσα πάνω-κάτω.

Advertisement

Αν υπολογίσουμε ότι στις ΗΠΑ κάθε κομμάτι κοστίζει γύρω στα 10 σεντ, τότε το συνολικό κόστος για τα Lego που χρησιμοποιήθηκαν πρέπει να ανήλθε περίπου στις 35.000 δολάρια.

Η εντυπωσιακή ρέπλικα θα αποτελέσει την ατραξιόν της Legoland στη Φλόριντα από τις 8 Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια Ferrari Monza SP1 από Lego
Ένα… Lego σας μαθαίνει πως να οδηγείτε στο χιόνι! (+video)
Yamaha MT-10 από την Lego με λειτουργικό κιβώτιο ταχυτήτων (+video)

Advertisement