Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα… Lego σας μαθαίνει πως να οδηγείτε στο χιόνι! (+video)

Ελλάδα 3:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα… Lego σας μαθαίνει πως να οδηγείτε στο χιόνι! (+video)

ΝΕΑ

Ένα… Lego σας μαθαίνει πως να οδηγείτε στο χιόνι! (+video)

ΝΕΑ

H οδήγηση σε ολισθηρές συνθήκες δεν είναι παιχνίδι. Όμως ένα παιχνίδι είναι ικανό να μας δείξει τα μυστικά.

Advertisement
Advertisement

Σε ένα έξυπνο τεχνικό βίντεο που δημοσιεύτηκε από τον YouTuber Brick Technology, οι βασικές αρχές της χειμερινής οδήγησης παρουσιάζονται με γλαφυρό τρόπο χρησιμοποιώντας ένα αυτοκίνητο Lego.

Το βίντεο διερευνά τον αντίκτυπο των διαφορετικών σχεδιασμών του αυτοκινήτου στην πρόσφυση σε ολισθηρές συνθήκες, προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις πάνω στην ώρα για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο.

Η επίδειξη ξεκινά με ένα βασικό πισωκίνητο αυτοκίνητο Lego που παλεύει σε μια πλαγιά 5% καλυμμένη με σαπουνόνερο, προσομοιώνοντας παγωμένες επιφάνειες.

Advertisement
Advertisement

Προσθέτοντας βάρος στους κινητήριους τροχούς, το αυτοκίνητο αποκτά αρκετή πρόσφυση για να κινηθεί, μια αποτελεσματική τεχνική που χρησιμοποιείται συχνά για να ξεκολλήσουν πραγματικά αυτοκίνητα από το χιόνι.

Στη συνέχεια, το βίντεο προχωρά για να παρουσιάσει διάφορες τροποποιήσεις, όπως ένα μπλοκαρισμένο διαφορικό, αυξημένη ισχύ και φαρδύτερα ελαστικά.

Αυτές οι αναβαθμίσεις επιτρέπουν στο αυτοκίνητο Lego να αντιμετωπίσει πιο απότομες κλίσεις, αποδεικνύοντας τη σημασία χαρακτηριστικών όπως τα συστήματα τετρακίνησης και τα φαρδύτερα ελαστικά στην ενίσχυση της πρόσφυσης σε ολισθηρούς δρόμους.

Advertisement

Ο πειραματισμός φτάνει σε πολύπλοκες λύσεις με ένα σύστημα οκτακίνησης και ισχυρούς κινητήρες, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο Lego να κατακτήσει μια ανηφόρα 17%.

Κάποια στιγμή, ο παραδοσιακός σχεδιασμός του αυτοκινήτου εγκαταλείπεται για ένα ερπυστριοφόρο μοντέλο με κόμβους από καουτσούκ για ενισχυμένη πρόσφυση.

Advertisement

Η προσθήκη ενός γιγάντιου ανεμιστήρα που παρέχει ώθηση, ανεξάρτητα από την τριβή, επιτρέπει στο δημιούργημα της Lego να ανέβει μια τρομακτική κλίση 60%.

Αν και το βίντεο δεν διερεύνησε την επίδραση των κατάλληλων χειμερινών ελαστικών και των αλυσίδων ελαστικών σε χιονισμένες και παγωμένες επιφάνειες, αναδεικνύει αποτελεσματικά την πολυπλοκότητα της πρόσφυσης σε δύσκολες συνθήκες.

Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, η κατανόηση αυτών των παραγόντων καθίσταται ζωτικής σημασίας. Αν και οι περισσότεροι θεατές δεν θα κατασκευάσουν οχήματα Lego, το βίντεο χρησιμεύει ως υπενθύμιση των δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για την ασφαλή οδήγηση το χειμώνα.

Advertisement

Να θυμάστε, ανεξάρτητα από τις δυνατότητες του οχήματός σας, η προσοχή και η ικανότητα είναι υψίστης σημασίας όταν κινείστε σε παγωμένους δρόμους. Δείτε το video και θα καταλάβετε πολλά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή η άσφαλτος δεν πιάνει χιόνι…
Τι να σου κάνει το 4×4 με μυαλό… κουκούτσι; (+video)
Πώς κατασκευάζονται οι αλυσίδες για τα αυτοκίνητά μας; (+video)