Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια ελκυστική πρόταση για τη σχεδίαση του νέου Nissan Z

Ελλάδα 10:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια ελκυστική πρόταση για τη σχεδίαση του νέου Nissan Z

ΝΕΑ

Μια ελκυστική πρόταση για τη σχεδίαση του νέου Nissan Z

ΝΕΑ

Γνωστή εταιρεία βελτιώσεων… ρίχνει στο τραπέζι τη δική της πρόταση για το design του νέου Nissan Z,  η οποία συνδυάζει ρετρό με νεωτερικά στοιχεία.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί το νέο Nissan Z να μην έχει αποκαλυφθεί επίσημα, αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως δεν έχουμε εικόνα για την εξωτερική εμφάνιση του σπορ μοντέλου, καθώς πρόσφατα διέρρευσαν κάποιες φωτογραφίες από τη γραμμή συναρμολόγησης.

Οι περισσότεροι δείχνουν πλήρως ικανοποιημένοι με το «λουκ» του Nissan Z, υπάρχει, όμως, και μια μικρή μειονότητα η οποία επιζητούσε περισσότερες αισθητικές αναφορές στα Datsun Z μοντέλα της δεκαετίας του ’70.

Advertisement
Advertisement

Η παραπάνω διχογνωμία φαίνεται πως δεν έχει μεγάλη σημασία, καθώς όπως προαναφέραμε, το Nissan Z έχει λάβει την τελική του μορφή – οριστικά και αμετάκλητα.

Το τελευταίο, βέβαια, δεν αποθαρρύνει κάποιους καλλιτέχνες από το να συνεχίσουν να καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις για το πώς οραματίζονται τη νέα γενιά του sports car.

Advertisement

Μετά, λοιπόν, την… πλήρως φουτουριστική εκδοχή του “Z”, σειρά παίρνει ο Ted Li, μέλος του στούντιο design της Flat Hat 3D.

Ο Li με τη βοήθεια του υπολογιστή δημιούργησε μια επίσης ριζοσπαστική –αλλά και με ρετρό στοιχεία- εκδοχή του Nissan Z, η οποία, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, έχει ελάχιστες ομοιότητες με το επερχόμενο, “ορίτζιναλ” μοντέλο. Ειδικότερα, το μπροστινό μέρος είναι ιδιαίτερα χαμηλωμένο και θυμίζει τη “Slantnose” της Porsche 935 που κατασκευάστηκε μεταξύ 1971-1981.Τα φώτα ημέρας είναι πολύ λεπτά (τύπου Hyundai Kona), ενώ οι κεντρικοί προβολείς (σε σχήμα δακτυλιδιού) είναι τοποθετημένοι στα χαμηλότερα στρώματα του ρύγχους δίπλα από την κεντρική εισαγωγή αέρα.

Advertisement

Επιπροσθέτως, ένα στοιχείο που διακρίνει κανείς μια ματιά είναι η… σχεδόν ανύπαρκτη απόσταση του “Z” από το έδαφος, τα φουσκωμένα φτερά, και τις ζάντες με τα ελαστικά Toyo Tires Proxes. Εν γένει, ατενίζοντας το προφίλ του μοντέλου παρατηρούμε πως παραπέμπει στο Nissan GTR R33.

Advertisement

Στο πίσω μέρος την παράσταση κλέβει η γιγαντιαία αεροτομή, οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης σε μπλε χρώμα, αλλά και οι σωλήνες του Roll cage, οι οποίοι μοιάζουν να αναδύονται μέσα από το πίσω παρμπρίζ.

Σημειώνεται πως η εταιρεία Flat Hat 3D, που σχεδίασε το συγκεκριμένο rendering, εξειδικεύεται τόσο στη σχεδίαση όσο και στη βελτίωση πολλών ιαπωνικών μοντέλων, ενώ έχει αποσπάσει πολλά βραβεία στην γνωστή Έκθεση Βελτιώσεων SEMA.

Διαβάστε επίσης:
Tο Nissan 400Z δεν θα είναι υβριδικό
Newsauto Αποκλειστικό: Αυτό είναι το νέο Nissan 400Z
To Nissan 400Z που θα θέλαμε να δούμε