Live Κίνηση
Περισσότερα
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Διέρρευσε το νέο Nissan 400Ζ (video)

Ελλάδα 8:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διέρρευσε το νέο Nissan 400Ζ (video)

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Διέρρευσε το νέο Nissan 400Ζ (video)

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Όπως αποδεικνύει το βίντεο, η νέα γενιά του εμβληματικού σπορ μοντέλου δεν θα διαφοροποιείται αισθητικά από το πρωτότυπο.

Advertisement
Advertisement

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Nissan είχε παρουσιάσει το Z Proto, ένα πρωτότυπο μοντέλου που θα προλείαινε το έδαφος της έλευσης της επόμενης γενιάς του θρυλικού “Z”.

Πριν από λίγες ώρες, και εν αναμονή της επίσημης αποκάλυψης του μοντέλου, διέρρευσε ένα βίντεο το οποίο φαίνεται πως απεικονίζει την τελική μορφή της έκδοση παραγωγής, 400Z. Το αποκαλυπτικό οπτικό-ακουστικό υλικό δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό Nissan Arabia, στο Instagram.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Advertisement
Advertisement

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nissan Arabia (@nissanarabia)

Η Nissan είχε ανακοινώσει πως το πρωτότυπο “Z Proto” θα ήταν σχεδόν ολόιδιο με την έκδοση παραγωγής, κάτι που επιβεβαιώνεται στο βίντεο. Το αυτοκίνητο που πρωταγωνιστεί φέρει ασημένιο χρώμα, ενώ η ρέουσα προς τα πίσω οροφή είναι σε μαύρο.

Advertisement

Η μάσκα και οι κεκλιμένοι προβολείς είναι δύο στοιχεία που έμειναν απαράλλαχτα, στο προφίλ δεσπόζουν ζάντες πολλών ακτινών, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει ένας πανομοιότυπος προφυλακτήρας και, φυσικά, η οριζόντια διακοσμητική φάσα με τα ενσωματωμένα σκουρόχρωμα φώτα.

Advertisement

Κάτω από το καπό του Nissan 400Z θα υπάρχει ένας twin-turbo V6 κινητήρας των 3,0 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει 400 PS και 474 Nm. Δεν είναι λίγοι αυτοί, βέβαια, που υποστηρίζουν πως η ισχύς θα είναι 444 PS.

Το επερχόμενο σπορ αυτοκίνητο θα ζυγίζει 1.475 κιλά όντας ελαφρύτερο από τη Supra, ενώ –κρίνοντας από το Z Proto- η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς με ένα μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων. Όπως μαρτυρά, όμως, η εικόνα από την καμπίνα, θα διατίθεται και με αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων.

Advertisement

Συνεχίζοντας με το εσωτερικό, πίσω από το μεγάλο τιμόνι βρίσκεται ένας επιβλητικός και πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων. Η οθόνη του συστήματος πολυμέσων βρίσκεται είναι τοποθετημένη κάτω από τους κεντρικούς αεραγωγούς, ενώ οι επενδύσεις –στην πλειονότητά τους- είναι σε μαύρο χρώμα.

Προς το παρόν, η Nissan κρατάει κλειστά τα χαρτιά της όσον αφορά την επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου. Σύμφωνα, ωστόσο, με δημοσιεύματα, αυτή θα γίνει εντός του έτους.

Διαβάστε επίσης:
Tο Nissan 400Z δεν θα είναι υβριδικό
Newsauto Αποκλειστικό: Αυτό είναι το νέο Nissan 400Z
To Nissan 400Z που θα θέλαμε να δούμε