Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επιτέλους: Αυτή είναι η Alfa Romeo που θέλουμε!

Ελλάδα 18:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιτέλους: Αυτή είναι η Alfa Romeo που θέλουμε!

ΝΕΑ

Επιτέλους: Αυτή είναι η Alfa Romeo που θέλουμε!

ΝΕΑ

Η Giulia SWB Zagato είναι μία πραγματική Alfa Romeo όσο πιο κοντά γίνεται στο πνεύμα της εταιρίας. Έστω και αν φτιαχτεί σε ένα μόνο κομμάτι.

Advertisement
Advertisement

Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορούσε η φήμη ότι η Alfa Romeo σχεδίαζε κάτι πραγματικά μοναδικό, το οποίο θα αντανακλούσε όσο γίνεται περισσότερο την ιστορία της εταιρίας και το πνεύμα των Αλφίστι.

Το αυτοκίνητο αυτό είναι πλέον πραγματικότητα. Ονομάζεται Alfa Romeo Giulia SWB Zagato και είναι μία “παραγγελία” ενός Γερμανού συλλέκτη με πολλά χρήματα και φανατικό οπαδό της εταιρίας.

Είναι παράλληλα και ένα αυτοκίνητο με το οποίο η Alfa Romeo και ο Zagato γιορτάζουν τα 100 χρόνια της συνεργασίας τους.

Advertisement
Advertisement

Το πολύ εντυπωσιακό αμάξωμα βασίζεται στο δάπεδο της Giulia αλλά έχει μικρότερο μεταξόνιο και δύο πόρτες, μαζί με τον γνωστό V6 biturbo που συναντάμε και στην GTAm με τους 540 ίππους και μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Παρά το ότι μοιράζεται τα μηχανικά μέρη με την Giulia το αμάξωμα είναι εντελώς διαφορετικό, και θυμίζει πολλά πράγματα από το παρελθόν της εταιρίας αλλά και τις ιδιαιτερότητες του Zagato.

Advertisement

To εμπρός μέρος είναι πολύ “επιθετικό” με χαμηλά τοποθετημένα LED φωτιστικά σώματα από την Tonale και μεγάλες εισαγωγές αέρα τόσο στον προφυλακτήρα όσο και στο καπό. Υπάρχει επίσης και splitter χαμηλά κατασκευασμένο από carbon fiber.

Advertisement

Από το πλάι θυμίζει έντονα μία πιο παλιά συνεργασία των δύο εταιριών, την εμβληματική SZ, ενώ το σημαντικά μειωμένο μεταξόνιο δίνει μία πολύ έντονη κουπέ διάσταση, με αναλογίες που παραπέμπουν σε σπορ μοντέλα παλαιότερων εποχών.

Το πίσω μέρος είναι χαρακτηριστικό σχέδιο του Zagato, με μία λεπτή LED λωρίδα από άκρη σε άκρη που αντίστοιχη υπάρχει και στα μοντέλα που έχει σχεδιάσει για την Aston Martin. Υπάρχει επίσης μεγάλο diffuser, διπλές εξατμίσεις στο κέντρο, και η φουσκωμένη οροφή που είναι χαρακτηριστικό των σχεδίων του Zagato.

Advertisement

Το εσωτερικό προέρχεται από την Giulia με εκτεταμένη χρήση carbon fiber, σπορ μπάκετ καθίσματα με δέρμα και πράσινες ραφές, που ταιριάζουν με το εξωτερικό χρώμα του αυτοκινήτου.

Το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε και ολοκληρώθηκε στο Μιλάνο στις εγκαταστάσεις του Zagato. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι μία αληθινή Alfa Romeo με τον τρόπο που θα ήθελαν οι φίλοι της εταιρίας να υπάρχει η εταιρία στις μέρες μας.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό το πνεύμα θα παραμείνει ζωντανό και πολύ σύντομα θα δούμε μία αντίστοιχη -και προσιτή- σπορ Alfa που να φέρει ξανά τη μάρκα εκεί που της αξίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Alfa Romeo Tonale απέναντι στον… τάρανδο (+video)
Δοκιμή: Alfa Romeo Tonale 1.5 130 PS Hybrid
Η Alfa Romeo έχει τα δικά της υπεραυτοκίνητα