Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα BMW M3 CS

Ελλάδα 14:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα BMW M3 CS

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα BMW M3 CS

ΝΕΑ

Η κορυφαία έκδοση της BMW M3 απευθύνεται στους (πολύ) γρήγορους οικογενειάρχες.

Advertisement
Advertisement

Πρεμιέρα λοιπόν για την BMW M3 CS, η οποία ακολουθεί πιστά τη φιλοσοφία «πιο πολλά άλογα και λιγότερα κιλά». Έτσι έχει υποβληθεί σε δίαιτα με τη χρήση ανθρακονήματος στο καπό αλλά και σε διάφορα άλλα σημεία του αμαξώματος, με αποτέλεσμα σε σχέση με τη στάνταρ έκδοση το βάρος να έχει μειωθεί κατά 34 κιλά.

Αυτός είναι και ο λόγος που ονομάζεται CS και όχι CSL όπως η αντίστοιχη M4, που έχει αδυνατίσει ακόμα πιο πολύ.

Βέβαια εδώ, στη Μ3 CS, έχουν διατηρηθεί οι πίσω θέσεις και μαζί τους ο οικογενειακός χαρακτήρας της κορυφαίας σειράς 3 που παραμένει πενταθέσια.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τόσο τα μπάκετ από ανθρακόνημα με το φωτιζόμενο λογότυπο CS, όσο και το high tech Curved DisplayM4 CSL έχει τον κλασικό πίνακα οργάνων).

Σε ότι αφορά τον κινητήρα, τον εξακύλινδρο bi-turbo των 3.000 κυβικών, η αύξηση της πίεσης υπερπλήρωσης στα 2,1 bar (από 1,7) σε συνδυασμό με αλλαγές στο λογισμικό έχουν αυξήσει την απόδοσή του από τους 510 ίππους της M3 Competition στους 550 ίππους. Και τα 650 Nm.

Advertisement

Που εξασφαλίζουν ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε 3,4 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα που με το M Driver’s Package περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 302 χλμ./ ώρα.

Advertisement

Ο τρίλιτρος εξακύλινδρος σε σειρά συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο M-Steptronic των 8 σχέσεων, με την τετρακίνηση M XDrive και με ενεργό διαφορικό Μ.

Η τετρακίνηση μεταβάλλει διαρκώς την κατανομή ροπής μεταξύ των δύο αξόνων. Με την επιλογή του προγράμματος οδήγησης 4WD Sport περισσότερη ροπή καταλήγει στους πίσω τροχούς, ενώ με απενεργοποιημένο το σύστημα ευστάθειας DSC υπάρχει και η επιλογή 2WD που μετατρέπει τη M3 CS σε πισωκίνητη.

Advertisement

Τη Μ3 CS που διαθέτει μεταξύ άλλων ενισχύσεις στο πλαίσιο, ειδικά εξελιγμένη ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, δυνατότητες ρύθμισης του DSC, καθώς και στοιχεία που τη διαφοροποιούν οπτικά από τις στάνταρ εκδόσεις.

Η διάθεσή της θα ξεκινήσει από το Μάρτιο, ενώ μέχρι στιγμής η BMW δεν έχει διευκρινίσει αν το ύψος της παραγωγής της θα είναι περιορισμένο όπως αυτό της αποκλειστικά πισωκίνητης M4 CSL (στις 1.000 μονάδες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια εταιρία παρέχει δωρεάν συνδρομητικό κανάλι ποδοσφαίρου;
Δεν θα πιστεύετε ποια είναι η πιο δημοφιλής BMW Μ
Αυτή είναι η πρώτη στέισον BMW M3