Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μετωπική μεταξύ VW ID.6 και Tesla Model Y – Ποιες οι συνέπειες; (+video)

Ελλάδα 11:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μετωπική μεταξύ VW ID.6 και Tesla Model Y – Ποιες οι συνέπειες; (+video)

ΝΕΑ

Μετωπική μεταξύ VW ID.6 και Tesla Model Y – Ποιες οι συνέπειες; (+video)

ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά μοντέλα συγκρούστηκαν… κεφάλι με κεφάλι και στη συνέχεια μέτρησαν τις πληγές τους –  Υπήρξε νικητής;

Advertisement
Advertisement

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών για τα αμιγώς ηλεκτρικά Tesla Model Y και VW ID.6 Crozz που βιώνουν στιγμές δόξας στην αγορά της Κίνας.

Σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί ο πρωταθλητής σε επίπεδο ασφάλειας, τα δύο οχήματα υποβλήθηκαν σε ένα ιδιότυπο crash test, βιώνοντας τις επιπτώσεις μιας πλαγιομετωπικής σύγκρουσης.

Τα Model Y και ID.6 βρέθηκαν… κεφάλι με κεφάλι κινούμενα με 64 χλμ./ώρα, μια ταχύτητα  που ισοδυναμεί με πρόσκρουση σε σταθερή, αλλά ελαφρά παραμορφώσιμη επιφάνεια με 128 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Αμφότερα τα μοντέλα αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ταλαντούχα στον τομέα της ασφάλειας, δεδομένου ότι ο θάλαμος των επιβατών έμεινε σχεδόν ανέγγιχτος και δεν προκλήθηκε κάποια φωτιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, η πόρτα του οδηγού στο Tesla Model Y δεν άνοιγε μετά τη σύγκρουση – ένα πρόβλημα που δεν εμφανίστηκε στο ID.6.

Advertisement

Παράλληλα, οι ζημιές που υπέστησαν τα οχήματα μοιάζουν παραπλήσιες και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να χριστεί κάποιος νικητής.  Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που υπάρχει το εμπόδιο της γλώσσας (σ.σ. οι εκπονητές του τεστ είναι Κινέζοι) και επομένως είναι αδύνατον να λάβουμε ακριβή ενημέρωση για τα εξαχθέντα συμπεράσματα.

Υπενθυμίζεται ότι το VW ID.6 Crozz διατίθεται αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας και είναι το τρίτο κατά σειρά μέλος της οικογένειας ID. μετά τα ID.3 και ID.4.

Advertisement

Είναι κατά 30 εκ. μακρύτερο του ID.4, φτάνοντας τα 4,88 μ., μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες και προσφέρεται είτε με μπαταρία 58 kWh, είτε με μπαταρία 77 kWh. Η αυτονομία φτάνει τα 588 χλμ. και η απόδοση των ηλεκτροκινητήρων αγγίζει τα 305 PS.

Από την άλλη, το Tesla Model Y προσφέρεται και στα μέρη μας, στις εκδόσεις Long Range (60.990 ευρώ) και Performance (66.990 ευρώ).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα 10 πιο γρήγορα καθημερινά ηλεκτρικά
Ρωσία: «Αέρα» τα ηλεκτρικά από τα διόδια
Έρχονται πρόσθετοι φόροι για ηλεκτρικά; Πρωτοπόρος η Νορβηγία;