Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μετέτρεψε την Octavia σε… Honda NSX

Ελλάδα 14:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετέτρεψε την Octavia σε… Honda NSX

ΝΕΑ

Μετέτρεψε την Octavia σε… Honda NSX

ΝΕΑ

Ταλαντούχος «ψηφιακός καλλιτέχνης» επιστράτευσε όλη του την φαντασία, συνθέτοντας μια σκληροπυρηνική Octavia με… άρωμα Audi R8 και Honda NSX.

Advertisement
Advertisement

Η Skoda Octavia αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της αυτοκίνησης, ελέω της πρακτικότητας που προσφέρει. Παράλληλα, στην τελευταία της γενιά διατίθεται και σε μια ευρεία γκάμα εκδόσεων, συμπεριλαμβανομένων της CNG και της plug-in υβριδικής “iV”.

Η τελευταία προσφέρεται και σε μια «καυτή» παραλλαγή – με την κωδική ονομασία “RS” – που αποδίδει 245 PS/400 Nm ροπής και επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε 7,3 sec.

Advertisement
Advertisement

Οι παραπάνω επιδόσεις δεν είναι ευκαταφρόνητες, αλλά σίγουρα δεν θα ικανοποιήσουν όσους έχουν… καλομάθει σε supercars τύπου Audi R8. Σε αυτή την κατηγορία φαίνεται πως ανήκει και ο Rostislav Prokop, ένας Τσέχος καλλιτέχνης, ο οποίος λατρεύει να επεξεργάζεται μοντέλα του ομίλου VW και ειδικά της Skoda.

Ορμώμενος από την αγάπη του για την αυτοκινητοβιομηχανία της πατρίδας του, ο Prokop «περιποιήθηκε» την Octavia εξαγριώνοντας πλήρως την εμφάνισή της.

Advertisement

Για τη σχεδίαση του πίσω μέρους έχει δανειστεί αρκετά στοιχεία από το Honda NSX, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις γραμμώσεις στο καπό και τις επιβλητικές εσοχές για τα φώτα (σ.σ. το NSX έχει εισαγωγές αέρα) οι οποίες προεκτείνονται κάτω από την ποδιά του προφυλακτήρα. Ανασχεδιασμένα είναι και τα φωτιστικά σώματα που καταλαμβάνουν μεγαλύτερη επιφάνεια.

Οι αισθητικές αναφορές στο NSX εντοπίζονται και στο προφίλ, όπου έχουν υιοθετηθεί ίδιου μοτίβου εισαγωγές αέρα στα πίσω φτερά, αλλά και ευμεγέθεις ζάντες. Το πίσω μέρος, ωστόσο, έχει πιο πολύ «άρωμα» Audi R8, χάρη στην επιβλητική αεροτομή αλλά και τα αντίστοιχης φιλοσοφίας φωτιστικά σώματα.

Advertisement

Αναφορικά με το σύστημα πρόωσης, ο Τσέχος σχεδιαστής φαίνεται πως δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο κινητήριο σύνολο του Honda NSX, με τον V6 3,5 lt και τα τρία ηλεκτρικά μοτέρ. Η συνδυαστική ισχύς αντιστοιχεί σε 573 PS, με την επιτάχυνση στα 100 km/h από στάση να «έρχεται» σε σχεδόν 3.0 sec.

Το ψηφιακό δημιούργημα του Prokop έχει συγκεντρώσει χιλιάδες οπαδούς στα social media, αλλά η Skoda δύσκολα θα υλοποιούσε ένα τόσο φιλόδοξο project.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι θα είναι το ανανεωμένο Skoda Kodiaq
Skoda Kodiaq RS με 270 PS από την ABT
Δοκιμή: Skoda Kodiaq RS