Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda Kodiaq RS με 270 PS από την ABT

Ελλάδα 19:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Kodiaq RS με 270 PS από την ABT

ΝΕΑ

Skoda Kodiaq RS με 270 PS από την ABT

ΝΕΑ

Χάρη στις απαραίτητες επεμβάσεις των ανθρώπων της ABT, το Skoda Kodiaq RS γίνεται ακόμα ισχυρότερο, δικαιολογώντας τον τίτλο του ταχύτερου επταθέσιου SUV στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Advertisement
Advertisement

 

Είναι γεγονός ότι λόγω του πετρελαιοκίνητου μοτέρ, το Kodiaq RS δεν αποτελεί ένα ιδιαίτερα αγαπητό μοντέλο για τους ευρωπαίους βελτιωτές. Ωστόσο, η ABT, που ειδικεύεται στις εταιρείες που απαρτίζουν το VW Group, αποφάσισε να προχωρήσει σε μία περαιτέρω αναβάθμισή του, τόσο αισθητικά, όσο κυρίως στα μηχανικά του μέρη. Αυτό σημαίνει, ότι πέραν των εντυπωσιακής σχεδίασης και μεγέθους (20 ίντσες) ζαντών και του απαραίτητου λογοτύπου της ΑΒΤ στην πέμπτη πόρτα, το συγκεκριμένο Kodiaq RS κρύβει πολλά και άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία.

Φυσικά, το πιο ενδιαφέρον κομμάτι αφορά τον biturbo δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα, που μετά τις επεμβάσεις των τεχνικών της εταιρείας από το Kempten, έχει αυξήσει την ισχύ του κατά 30 PS, φτάνοντας τους 270 PS, ενώ αντίστοιχα έχει ανέβει και η ροπή από τα 500 στα 540 Nm. Οι παραπάνω τιμές περνούν στον δρόμο μέσω ενός αυτόματου διπλού συμπλέκτη κιβωτίου DSG7, που στέλνει τη δύναμη και στους δύο άξονες, ενώ βελτιωμένες είναι και οι επιδόσεις. Πιο αναλυτικά, το Skoda Kodiaq RS της ABT αρκείται στα 6,8 δευτερόλεπτα για το 0-100 km/h (βελτιωμένος κατά 0,2 δευτερόλεπτα), ενώ δεν έχει αναφερθεί τίποτα σχετικά ε την τελική ταχύτητα, η οποία στο μοντέλο παραγωγής αγγίζει τα 220 km/h. Επιπλέον, βελτιώσεις έχει δεχθεί και η ανάρτηση, με την τοποθέτηση σκληρότερων ελατηρίων, με σκοπό την καλύτερη οδική συμπεριφορά.

Advertisement
Advertisement