Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Extreme E: Έρχεται το… Jurassic X-Prix!

Ελλάδα 18:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Extreme E: Έρχεται το… Jurassic X-Prix!

ΑΓΩΝΕΣ

Extreme E: Έρχεται το… Jurassic X-Prix!

ΑΓΩΝΕΣ

Εντυπωσιακό και σχεδόν… πολεμικού χαρακτήρα θα είναι το φινάλε της παρθενικής σεζόν της Extreme E, του θεσμού που γεννήθηκε για να αφυπνίσει σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής!

Advertisement
Advertisement

Ένα πρωτάθλημα όπου ηλεκτρικά SUV μάχονται σε απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη, εκεί όπου είναι έκδηλο το πρόβλημα. Όμως ένα άλλο πρόβλημα, αυτό της παγκόσμιας πανδημίας, άλλαξε ξανά και ξανά τα πλάνα των διοργανωτών που τελικά στράφηκαν στην Ευρώπη για την τελική ευθεία της σεζόν.

Στις 23-24 Οκτωβρίου, η πλειάδα αστέρων που συμμετέχει στην Extreme E, μάχεται στη Σαρδηνία, στο πλαίσιο του «Island X-Prix» ενώ πλέον ξέρουμε που θα είναι και η επόμενη, η πέμπτη και τελευταία για φέτος μάχη των ηλεκτρικών Odyssey-21.

Το ραντεβού δόθηκε για τις 18-19 Δεκεμβρίου, με πεδίο μάχης να είναι το Bovington. Ένα… πραγματικό πεδίο μάχης αφού εκεί, στη Νότια Ακτογραμμή της Μεγάλης Βρετανίας, υπάρχει μία τεράστια στρατιωτική έκταση όπου γίνονται οι δοκιμές των τανκ!

Advertisement
Advertisement

Εκεί λοιπόν, στην Ιουρασική Ακτή, θα δούμε τα μεικτά πληρώματα (πίσω από το τιμόνι κάθε αγωνιστικού εναλλάσσονται άνδρας και γυναίκα οδηγός) να μάχονται σε απαιτητική διαδρομή, με πραγματικά εντυπωσιακό φόντο στο πλαίσιο του «Jurassic X-Prix»!

Ο «πράσινος» στόχος που συνοδεύει αυτό το γύρο της σεζόν του 2021, συνδέεται με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας που θέλει να εναρμονιστεί με το στόχο του Ηνωμένου Βασιλείου, που θέλει μέχρι το 2050 να έχει μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Θέλει να μειώσει τις εκπομπές ρύπων και να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας άρα η σύνδεση με βάσει τα παραπάνω, είναι προφανής.

Advertisement

Ο ιδρυτής και CEO της Extreme E, Alejandro Agag, είπε σχετικά: «Πρόκειται για μία συναρπαστική αλλαγή στην αποστολή μας, που ήταν να αγωνιζόμαστε σε απομακρυσμένα μέρη ώστε να αναδείξουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Όμως τα ζητήματα τα οποία αναδεικνύουμε συμβαίνουν όλο και περισσότερο στη “γειτονιά” μας, οπότε ήταν η κατάλληλη στιγμή να στρέψουμε την προσοχή στην έδρα μας και να βοηθήσουμε τον στρατό να μειώσει το δικό του αποτύπωμα άνθρακα. Πρέπει να προχωρήσουμε από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και αντίστοιχες πρακτικές και ποιος ιδανικότερος τρόπος να συμβολίσεις κάτι τέτοιο, από ένα Jurassic X-Prix».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Extreme E: Με 5 X-Prix το 2022!

Extreme E: Ματαιώθηκαν τα X-Prix στη Νότια Αμερική

Mikaela Ahlin-Kottulinsky: Η οδηγός της Extreme E μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto (+video)

Advertisement