Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μέσα στο έτος η αποκάλυψη της διαδόχου της Ferrari F8 Tributo

Ελλάδα 4:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μέσα στο έτος η αποκάλυψη της διαδόχου της Ferrari F8 Tributo

ΝΕΑ

Μέσα στο έτος η αποκάλυψη της διαδόχου της Ferrari F8 Tributo

ΝΕΑ

Την οδό του downsizing ακολουθεί η Ferrari, εξοπλίζοντας τη διάδοχο της F8 Tributo με 6κύλινδρο μοτέρ. Ως αντίβαρο θα λειτουργεί ένας ηλεκτροκινητήρας που θα υπερκαλύπτει το έλλειμμα ισχύος.

Advertisement
Advertisement

Με πυρετώδεις ρυθμούς ετοιμάζει η Ferrari το δεύτερο plug-in υβριδικό της μοντέλο μετά την SF90 Stradale. Πρόκειται για ένα επαναφορτιζόμενο supercar με την προσωρινή κωδική ονομασία “F171”, το οποίο θα αποτελεί… τον άσπονδο εχθρό της McLaren Artura και θα διαδεχθεί την F8 Tributo.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποκάλυψη του μοντέλου θα γίνει προς τα τέλη του 2021, ενώ φαίνεται πως θα σταδιοδρομήσει με το όνομα “Ferrari 486”.

Όπως έχουμε αναφέρει και κατά το παρελθόν, θα είναι κεντρομήχανο και θα συνιστά το πρώτο δημιούργημα από το Μαρανέλο, μετά τη Dino, που θα ενσωματώνει έναν V6. «Πώς γίνεται ο διάδοχος της F8 Tributo να αντλεί κίνηση από ένα εξακύλινδρο μοτέρ;», θα αναρωτηθεί εύκολα κανείς. Την απάντηση έρχεται να δώσει ένας ηλεκτροκινητήρας που θα υπερκαλύπτει το έλλειμμα ισχύος.

Η Ferrari F8 Tributo

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, το σύστημα πρόωσης θα απαρτίζεται από έναν V6 twin-turbo 3.000 cc με περιεχόμενη γωνία κυλίνδρων 120 μοιρών ο οποίος θα παράγει 600 PS. Παράλληλα, θα υπάρχει και ένας ηλεκτροκινητήρας συνδεδεμένος με τον στροφαλοφόρο που θα συνεπικουρεί με περίπου 110 PS.  Συνδυαστικά, λοιπόν, θα παράγονται 710 PS, μόλις 10 λιγότερα από τον τετράλιτρο V8 της F8 Tributo (720 PS/770 Nm).

Σημειώνεται πως θα υπάρχει και μια μικρή μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία θα επιτρέπει στην plug-in υβριδική Ferrari να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά για 32 km.

Όπως γνωρίζουμε, το επερχόμενο μοντέλο θα έχει μικρότερες διαστάσεις από την F8 Tributo, ενώ θα βασίζεται σε μια νέα, χαμηλού βάρους αρχιτεκτονική από αλουμίνιο που θα κληροδοτηθεί και σε άλλα εξηλεκτρισμένα δημιουργήματα της μάρκας.

Advertisement

Όπως έχει ανακοινώσει η Ferrari, μέχρι το 2022 τα μισά μοντέλα της θα είναι υβριδικά, ενώ το 2025 θα αποκαλύψει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ψηφιακή πρεμιέρα της σύγχρονης Ferrari Daytona Shooting Brake
Έτσι επισκευάζεται μια τρακαρισμένη Ferrari F430 (+video)
Σπάνια Ferrari Daytona ανασύρθηκε μετά από 40 έτη

 

 

Advertisement