Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Ηyundai και η Kia μελετούν μπαταρίες για +50% αυτονομία

Ελλάδα 3:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Ηyundai και η Kia μελετούν μπαταρίες για +50% αυτονομία

ΝΕΑ

H Ηyundai και η Kia μελετούν μπαταρίες για +50% αυτονομία

ΝΕΑ

Η νέα γενιά solid state μπαταριών που θα είναι μικρότερες και ελαφρύτερες αλλά και πιο ισχυρές θα λύσουν πολλά από τα προβλήματα των σημερινών ιόντων-λιθίου και το γκρουπ Hyundai έχει ήδη ξεκινήσει να εξετάσει τη νέα τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή τεχνολογία μπαταριών ιόντων-λιθίου είναι ότι έχουν φθάσει σε ένα οριακό επίπεδο εξέλιξης, χωρίς να έχουν να δώσουν πολλά ακόμα. Η επόμενη γενιά solid state μπαταριών είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης και αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ξεκινήσει να κάνουν της δοκιμές τους.

Η Hyundai και η Kia ανακοίνωσαν ότι συνεργάζονται με την εταιρία Factorial Energy έτσι ώστε να μελετήσουν τις νέες μπαταρίες της τελευταίας και τις δυνατότητες για εφαρμογή τους σε ηλεκτρικά μοντέλα του κορεάτικου γκρουπ στα επόμενα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο εταιρίες θα μελετήσουν τις solid state μπαταρίες της Factorial Energy σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματά τους όπως είναι η μεγαλύτερη χωρητικότητα αλλά και το πολύ μικρότερο βάρος τους.

Η εταιρία Factorial Energy χρησιμοποιεί μία δική της τεχνολογία και ειδικά υλικά και υποστηρίζει ότι σε κανονικές θερμοκρασίες τα δικά της “κελιά” στις μπαταρίες της είναι πιο ασφαλή από τα αντίστοιχα ιόντων λιθίου ενώ μπορούν να αυξήσουν την αυτονομία του αυτοκινήτου από 20 έως και 50%.

Advertisement

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι μπαταρίες είναι επίσης συμβατές με την υπάρχουσα υποδομή κατασκευής ιόντων λιθίου, κάτι που όπως είναι φυσικό θα διευκολύνει την Kia και την Ηyundai στην αξιοποίησή τους.

Προς το παρόν δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την εμπορική τους αξιοποίηση από τις δύο κορεάτικες εταιρίες, οι οποίες πάντως έχουν ήδη κάνει σημαντικά βήματα με την υπάρχουσα τεχνολογία ιόντων λιθίου και εξαιρετικά σε απόδοση αυτοκίνητα όπως το Ioniq-5 και EV6.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ότι γνωρίζουμε για το ηλεκτρικό SUV Hyundai Ioniq 7
Ημιαγωγοί: Η Hyundai παίρνει την κατάσταση στα χέρια της
Η ταχύτατη φόρτιση του νέου KIA EV6 (video)