Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kia EV6: Γερμανικό Premium Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022

Ελλάδα 23:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Kia EV6: Γερμανικό Premium Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022

ΝΕΑ

Kia EV6: Γερμανικό Premium Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022

ΝΕΑ

Το EV6 κέρδισε την κατηγορία «Premium» και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «New Energies» για οχήματα που τροφοδοτούνται αποκλειστικά από μπαταρίες ή υδρογόνο.

Advertisement
Advertisement

Το Kia EV6 μπορεί να ταξιδέψει έως και 528 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση: 10 έως 80% φόρτιση σε μόλις 18 λεπτά.

 

Το καινούργιο ηλεκτρικό crossover Kia EV6 ψηφίστηκε ως  «Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» στην κατηγορία «Premium» του θεσμού «German Car of the Year» awards (GCOTY). Η σημαντική αυτή  διάκριση έρχεται σε μια χρονική στιγμή που το καινοτόμο crossover συνεχίζει να κάνει το ντεμπούτο του σε όλη την Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από 20 δημοσιογράφους του Ειδικού Τύπου αξιολόγησε όλα τα νέα μοντέλα με βασική τιμή μεταξύ 25.000 και 50.000 ευρώ για να καθορίσει τον νικητή της  κατηγορίας.

Εκτός από τις τρεις κύριες κατηγορίες: «Compact», για οχήματα με τιμές κάτω των 25.000 ευρώ, «Premium», για οχήματα με τιμή μεταξύ 25.000 και 50.000 ευρώ και «Luxury», για οχήματα με τιμή άνω των 50.000 ευρώ, ο διαγωνισμός περιελάμβανε επίσης μια επιπλέον  κατηγορία που ονομάζεται «New Energies». Η κατηγορία αυτή  αντιπροσώπευε ηλεκτρικά οχήματα που κινούνται αποκλειστικά με μπαταρίες ή υδρογόνο και στην οποία το Kia EV6 έλαβε επίσης τη δεύτερη θέση.

Advertisement

«Το EV6 δεν είναι μόνο το πρώτο Kia που βασίζεται στη νέα μας Electric-Global Modular Platform (E-GMP), είναι επίσης το πρώτο αυτοκίνητο που ενσωματώνει τη νέα και τολμηρή σχεδιαστική φιλοσοφία μας Opposites United καθώς και το ολοκαίνουργιο λογότυπο της εταιρείας» δήλωσε ο Luc Donckerwolke, Chief Creative Officer at Hyundai Motor Group.

Ο Jason Jeong, Πρόεδρος της Kia Europe, σχολίασε: «Είναι φανταστικό να βλέπεις το EV6 να κερδίζει το βραβείο «2022 German Premium Car of the Year».

Advertisement

Το EV6 είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας της Kia (BEV) που βασίζεται στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα: Electric-Global Modular Platform (E-GMP).

Η αρχιτεκτονική υψηλής τεχνολογίας επιτρέπει στο όχημα να πετυχαίνει έως και 528 χιλιόμετρα αυτονομίας οδήγησης με μία μόνο φόρτιση στον συνδυασμένο κύκλο WLTP, ενώ η προηγμένη τεχνολογία φόρτισης 800V σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορούν να φορτίσουν το EV6 από 10 έως 80 τοις εκατό σε μόλις 18 λεπτά.

Advertisement

Το EV6 επωφελείται επίσης από τον κορυφαίο εσωτερικό χώρο της κατηγορίας και από μια μεγάλη γκάμα τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού και συνδεσιμότητας.

Η γκάμα του EV6 προσφέρει μια επιλογή από πολλαπλές πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις κινητήρων μηδενικών εκπομπών, συμπεριλαμβανομένων μπαταριών μεγάλης (77,4 kWh) και τυπικής αυτονομίας (58,0 kWh).

Η έκδοση 2WD 77,4 kWh μπορεί να διανύσει έως και 528 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση στον συνδυασμένο κύκλο WLTP. Με μέγιστη ροπή 605 Nm διαθέσιμη στην έκδοση AWD, αυτή η έκδοση του EV6 μπορεί να επιταχύνει για τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,2 δευτερόλεπτα.

Η μπαταρία 77,4 kWh συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 168 kW (229 PS) που κινεί τους πίσω τροχούς, ενώ για τις εκδόσεις AWD EV6, δύο ηλεκτρικοί κινητήρες κινούν τον μπροστινό και τον πίσω άξονα με συνδυαστική ισχύ 239 kW (325 PS).

 Ένα τετρακίνητο EV6 GT προσανατολισμένο στις επιδόσεις, με 430 kW (585 ίππους) και δυνατότητα επιτάχυνσης στα 100 km/h σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
KIA EV6: Οι δυνατότητες του infotainment; (video)
Τεράστια ζήτηση για το νέο Kia EV6!
Το Kia EV6 GT «πετάει το γάντι» στην Porsche Taycan