Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πλησιάζει η αποκάλυψη του Kia EV9

Ελλάδα 14:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πλησιάζει η αποκάλυψη του Kia EV9

ΝΕΑ

Πλησιάζει η αποκάλυψη του Kia EV9

ΝΕΑ

Οι Νοτιοκορεάτες αναμένεται να αποκαλύψουν ένα μεγάλο, 7θεσιο ηλεκτρικό SUV που θα αξιοποιεί όλα τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας E-GMP.

Advertisement
Advertisement

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έναρξη της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, στις 17 Νοεμβρίου. Εκεί θα βρίσκεται και η Kia, με το πρωτότυπο ηλεκτρικό ΕV9.

Πρόκειται για ένα SUV που θα προλογίζει την επερχόμενη ναυαρχίδα ηλεκτρικών μοντέλων της νοτιοκορεατικής εταιρείας, με θέσεις για εφτά επιβάτες και ραχοκοκαλιά την γνωστή πλατφόρμα E-GMP –όπως και το συγγενικό Hyundai Ioniq 5.

Κατά συνέπεια, θα προσφέρει στάνταρ δυνατότητα φόρτισης 800 V, κάτι που σημαίνει πως με φορτιστή ισχύος 350 kW θα «αναπληρώνει» το 10 έως το 80% της ενέργειάς του σε περίπου 20 λεπτά.

Advertisement
Advertisement

Επιπροσθέτως, θα επιτρέπεται και η λειτουργία V2L (Vehicle-2-Load), δηλαδή τη φόρτιση εξωτερικών συσκευών, με το αυτοκίνητο να παίζει τον ρόλο του power bank.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kia Worldwide (@kia.worldwide)

Advertisement

Το Kia EV9, πιθανότατα θα προορίζεται αποκλειστικά για την αγορά της Βόρειας Αμερικής, δεδομένου ότι οι διαστάσεις του θα είναι κοντά σε αυτές του Kia Telluride, ένα μοντέλο που βρίσκει πεδίο εμπορικής δραστηριοποίησης εκτός της ευρωπαϊκής αγοράς.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από το την Kia, 7έσιο ηλεκτρικό SUV με βάση του την πλατφόρμα E-GMP ετοιμάζει και το «αδελφό» brand, Hyundai, που έχει στα σκαριά του το Ioniq 7.

Αμφότερα τα μοντέλα θα βρίσκονται στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, στις 17 Νοεμβρίου. Η αποκάλυψη, ωστόσο, του Kia EV9 θα γίνει νωρίτερα, και συγκεκριμένα την Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Kia Niro: Με τολμηρή σχεδίαση και σύγχρονες τεχνολογίες
Δοκιμή: Νέο Kia Rio 1.0T 120 PS 7DCT 48V
Πωλήσεις- ρεκόρ για την Kia στην Ευρώπη