Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes SLR McLaren εναντίον McLaren 540C: Μάχη γενεών (VIDEO)

Ελλάδα 15:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes SLR McLaren εναντίον McLaren 540C: Μάχη γενεών (VIDEO)

ΝΕΑ

Mercedes SLR McLaren εναντίον McLaren 540C: Μάχη γενεών (VIDEO)

ΝΕΑ

Με περίπου μια δεκαετία ανάμεσά τους, η Mercedes SLR McLaren και η McLaren 540C, κάνουν όλες τις κόντες που θα μπορούσαν σε μια ευθεία και ο νικητής είναι ένας σε όλες. Αυτό είναι που κάνει το συγκεκριμένο video συναρπαστικό.

Advertisement
Advertisement

Κοιτάζοντας τις προδιαγραφές, από την άποψη της ισχύος, η νίκη μοιάζει να είναι σχεδόν σίγουρη για την SLR.

Ο υπερτροφοδοτούμενος V8 5,4 λίτρων παράγει 626 ίππους και «συνεργάζεται» με αυτόματο κιβώτιο πέντε ταχυτήτων. Με αυτά τα δεδομένα, το παλιότερο μεταξύ των δύο μοντέλο με την υπογραφή της McLaren, έχει τα 100 χλμ./ώρα από στάση, μόλις σε 3,8 δευτερόλεπτα και η τελική του είναι 335 χλμ./ώρα. Στον αντίποδα, η 540C, έχει ένα μικρότερο twin-turbo V8, με χωρητικότητα 3,8 λίτρων που αποδίδει 540 ίππους (από τους οποίους παίρνει και το όνομά της). Στην περίπτωση της πιο νέας McLaren, έχουμε ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις, η κλιμάκωση του οποίου επιτρέπει την επίτευξη της επιτάχυνσης από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα της 540C είναι 320 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλη διαφορά, εντοπίζεται και σε ότι έχει να κάνει με το βάρος των δύο αυτοκινήτων, με την 540C να είναι σχεδόν 300 κιλά ελαφρύτερη, κάτι που ωφελεί έστω και λίγο στην αναλογία βάρους/ ισχύος. Λίγο το βάρος και λίγο (περισσότερο) η τεχνολογία που στην περίπτωση της 540C είναι σαφώς πιο σύγχρονη, φέρνει τα αποτελέσματα να είναι στο τέλος των δοκιμασιών, όλα υπέρ της πιο σύγχρονης McLaren, σε ένα video που έχει αρκετό ενδιαφέρον από πολλές απόψεις.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Έτσι θα μπορούσε να είναι η Mercedes-AMG SLR του μέλλοντος

Κόντρα Ferrari F8 Tributo και McLaren 720S (VIDEO)

Advertisement

H Carlex καλλωπίζει την McLaren 720S