Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα μπορούσε να είναι η Mercedes SLR-AMG του μέλλοντος

Ελλάδα 1:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα μπορούσε να είναι η Mercedes SLR-AMG του μέλλοντος

ΝΕΑ

Έτσι θα μπορούσε να είναι η Mercedes SLR-AMG του μέλλοντος

ΝΕΑ

Την ώρα που στην Mercedes-Benz εργάζονται σκληρά για να ετοιμάσουν το hypercar AMG One για παραγωγή, η ενασχόληση με το μέλλον της εμβληματικής SLR McLaren βρίσκεται «στα χέρια» των ταλαντούχων ψηφιακών καλλιτεχνών.

Advertisement
Advertisement

Η αλήθεια είναι πως βλέποντας τις εικόνες, θα θέλαμε πολύ να είναι επίσημες από το σχεδιαστικό τμήμα της Mercedes-Benz με τις ευλογίες της AMG αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Υπεύθυνος για τη σχεδιαστική αυτή προσπάθεια που την ονόμασε Mercedes SLR-AMG Concept Design, είναι ο καλλιτέχνης ψηφιακών μέσων, Georgi Bozhkov. Ενώ το αυτοκίνητο έχει ξεκάθαρα επιρροές από την SLR McLaren, καταφέρνει και με κάποιες σημαντικά διαφοροποιημένες επιφάνειες, να προβάλλει ένα αρκετά διαφορετικό αισθητικό προφίλ, που άνετα μπορούμε να το φανταστούμε σε γραμμή παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι έχει να κάνει με τις διαστάσεις του, το αυτοκίνητο φαίνεται αρκετά μεγαλύτερο από την SLR αλλά και το υπάρχον ΑMG GT. Αυτές οι γενναιόδωρες αναλογίες επέτρεψαν στον Bozhkov να δημιουργήσει μια μεγαλύτερη οροφή που ταιριάζει πολύ στο ύφος του αυτοκινήτου. Η καμπίνα επιβατών είναι τοποθετημένη αρκετά πίσω, με τον οδηγό και το συνοδηγό να είναι σχεδόν πάνω από τον πίσω άξονα– στοιχείο που παραπέμπει σε αμερικάνικο muscle car.

Ιδιαίτερα προσεγμένη είναι η μάσκα του αυτοκινήτου και η σύνθεση που κάνει με τα φωτιστικά σώματα, με ενσωματωμένα φώτα ημέρας LED, το περίφημο τριάκτινο έμβλημα στο κέντρο και τον επιθετικό μπροστινό προφυλακτήρα. Οι πλευρές είναι επίσης ξεχωριστές με τα μεγάλα βράγχια πίσω από τους μπροστινούς τροχούς, τα οποία φέρουν τα χρώματα της γερμανικής σημαίας. Στο πίσω μέρος υπάρχουν λεπτά φώτα LED, διπλές απολήξεις για την εξάτμιση ακροβολισμένες και ένας πολύ ιδιαίτερος διαχύτης, ενσωματωμένος στον προφυλακτήρα

Advertisement

Διαβάστε επίσης: 

Advertisement

H νέα Mercedes-AMG GT R Black Series στο Nurburgring 

Το εντυπωσιακό εσωτερικό της Mercedes S-Class (+video)

Πόσα θα δίνατε για μία Mercedes 190E Evo II με 10.000 χλμ;

Advertisement