Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-Maybach Haute Voiture Concept: Το άκρον άωτον της χλιδής

Ελλάδα 17:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Maybach Haute Voiture Concept: Το άκρον άωτον της χλιδής

ΝΕΑ

Mercedes-Maybach Haute Voiture Concept: Το άκρον άωτον της χλιδής

ΝΕΑ

Γούνινα πατάκια, χρυσές λεπτομέρειες, ρούχα και γόβες για τις κυρίες και θήκη για σαμπάνια είναι μερικά από τα έξτρα που θα μπορούν να απολαμβάνουν οι κάτοχοι μιας Mercedes-Maybach από τη νέα χρονιά.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Maybach S-Class δεν είναι κάποιο αυτοκίνητο που θα έλεγε κανείς ότι στερείται πολυτέλειας και χλιδής. Όμως για όσους αγοράζουν τέτοια αυτοκίνητα, τίποτε δεν είναι αρκετό όταν αποφασίσουν να το φτιάξουν με βάση τις προτιμήσεις και τα πολύ ακριβά γούστα τους.

Για να ανταποκριθεί σε αυτούς τους πολύ σπέσιαλ πελάτες και για να μην υστερεί απέναντι στις κορυφαίες Rolls-Royce και Bentley, η Mercedes παρουσίασε μία ειδική έκδοση, με νέα και αποκλειστικά στοιχεία στον εξοπλισμό και μία χλιδάτη και χειροποίητη αίσθηση που δεν έχει προηγούμενο.

Η Mercedes υποστηρίζει ότι αντλεί την έμπνευσή της από την υψηλή ραπτική και τις μεθόδους που ακολουθούν οι μεγάλοι μόδιστροι στο να δημιουργούν μοναδικά κομμάτια για πολύ λίγους. Και έτσι έχει πάρει μία “απλή” Maybach S-Class πάνω στην οποία έχει κάνει αρκετές αισθητικές και όχι μόνο επεμβάσεις.

Advertisement
Advertisement

Στο αμάξωμα έχει μία πολύ όμορφη διχρωμία, με μπλε σκούρο στην οροφή και στις ζάντες και μία ροζέ απόχρωση στο υπόλοιπο το οποίο συνδυάζεται με πολλές λεπτομέρειες σε χρώμιο.

Τα πιο σημαντικά πράγματα πάντως σε τέτοια αυτοκίνητα συμβαίνουν στο σαλόνι. Και η Mercedes φρόντισε να φτιάξει ένα πολύ ξεχωριστό σαλόνι για όσους έχουν την δυνατότητα να ξοδέψουν μία (ή και περισσότερες) περιουσία για να το αποκτήσουν.

Advertisement

Το σαλόνι είναι καλυμμένο από δέρμα Nappa σε λευκό χρώμα το οποίο συνδυάζεται με ένα ύφασμα σε επιλεγμένα σημεία σε χρώμα μπεζ. Όλο αυτό “δένει” με λεπτομέρειες ροζ χρυσού σε διάφορα σημεία του εσωτερικού, όπως περιμετρικά το MBUX, στην κεντρική κονσόλα και στο ταμπλό. Το όλο σκηνικό χλιδής και πλούτου ολοκληρώνουν τα πατάκια από ψεύτικη γούνα λευκού χρώματος.

Advertisement

Το MBUX έχει νέο interface με έντονη την παρουσία του χρυσού στα γραφικά αλλά και στο κεντρικό κουμπί του συστήματος που είναι και αυτό με επένδυση ροζ χρυσού. Tα μενού είναι και αυτά ελαφρά διαφορετικά, με την αρχική οθόνη να έχει αστραφτερά γραφικά ενώ οι ιδιοκτήτες μπορούν να επιλέξουν μέσα από 12 avatars για να δημιουργήσουν την δική τους αποκλειστική σύνδεση με το αυτοκίνητο.

Advertisement

Για τους ιδιοκτήτες αυτών των αυτοκινήτων μεγάλη σημασία έχουν και τα περιφερειακά αξεσουάρ που τα συνοδεύουν. Εδώ η Mercedes έχει δημιουργήσει ένα σετ από τσάντες και βαλίτσες και μία σειρά από ρούχα, τα οποία έχουν το ίδιο μοτίβο με αυτό που υπάρχει στο σαλόνι της S-Class.

Το πρωτότυπο παρουσιάστηκε σε μία ειδική εκδήλωση στην Γαλλική Ριβιέρα, και αν και πρωτότυπο προς το παρόν, η Mercedes υποστηρίζει ότι θα το παρουσιάσει στην αγορά μέσα στο 2023 σε αυστηρά περιορισμένους αριθμούς. Δεν ανακοινώνεται βέβαια κάτι για την τιμή, όμως όσοι έχουν τα χρήματα να την αγοράσουν, ήδη θα έχουν κάνει τα κατάλληλα τηλέφωνα ώστε μπουν πρώτοι στην λίστα αναμονής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes-Maybach S680 προς τιμήν του Virgil Abloh
Το Project Maybach σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό!
Mercedes-Maybach EQS: Μοναδική πολυτέλεια