Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Project Maybach σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό!

Ελλάδα 10:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Project Maybach σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό!

ΝΕΑ

Το Project Maybach σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό!

ΝΕΑ

Το πρωτότυπο που ολοκληρώθηκε εις μνήμην του αμερικανού αρχιτέκτονα Virgil Abloh, είναι ένα παράξενο μοντέλο που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των εκτός δρόμου αυτοκινήτων με αυτά των coupe μεγάλου τουρισμού και παρουσιάστηκε στο Μουσείο Rubell, στο Miami.

Advertisement
Advertisement

Λίγες μέρες μετά το θάνατο του σχεδιαστή μόδας και αρχιτέκτονα Virgil Abloh, η Mercedes παρουσίασε το Project Maybach.

Το πρωτότυπο περιγράφεται ως ένα «διθέσιο, ηλεκτρικό εκτός δρόμου coupe» που δημιουργήθηκε για να αποδώσει το μέλλον των ηλεκτρικών ταξιδιών. Στις ομάδες σχεδιασμού που συμμετείχαν στο project δόθηκε απόλυτη δημιουργική ελευθερία, λειτουργώντας υπό την επίβλεψη τόσο του Virgil Abloh που άφησε νωρίς τον μάταιο ετούτο κόσμο, όσο και του Gorden Wagener που είναι επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Daimler.

Advertisement
Advertisement

Το Project Maybach έχει μήκος σχεδόν έξι μέτρα (5.999,48 εκατοστά), με τεράστιο καπό, οροφή σε στυλ coupe, δύο πόρτες και περιπετειώδες πνεύμα. Χαρακτηριστικά όπως οι μπροστινές και πίσω προστατευτικές πλάκες, τα ελαστικά εκτός δρόμου, τα φτερά με τα εμφανή μπουλόνια στήριξης των προστατευτικών τόξων και το εξωτερικό roll cage, δίνουν έμφαση στις εκτός δρόμου προοπτικές του αυτοκινήτου.

Μπροστά, η συνολική διαμόρφωση της εικόνας με την οριζόντια λωρίδα LED, τη φωτιζόμενη μάσκα και τους στρογγυλούς προβολείς LED, (θυμίζουν και λίγο Rolls Royce) δίνουν το στίγμα της φουτουριστικής προσέγγισης. Μια συστοιχία κυψελών συλλογής ηλιακής ενέργειας, τοποθετημένη κάτω από το διαφανές καπό του πρωτότυπου έχει προορισμό την αύξηση της αυτονομίας αξιοποιώντας το μεγάλο εμβαδό.

Advertisement

Στο πίσω μέρος, τα στρογγυλά πίσω φώτα ενσωματώνουν φωτισμένα λογότυπα Maybach, δίνοντας έτσι την πιο χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή στο μοντέλο. Στο εσωτερικό, η συνολική σχεδίαση είναι μίνιμαλ αλλά πολυτελής. Τα χρώματα που έχουν επιλεγεί είναι της ερήμου. Παρά τις μεγάλες διαστάσεις του πρωτοτύπου, ο χώρος για τους επιβάτες είναι σχεδιασμένος για να φιλοξενεί δύο μόνο άτομα.

Advertisement

Το ταμπλό διαθέτει κεντρικά τοποθετημένο ψηφιακό πίνακα οργάνων και μεταλλικές χειρολαβές με ιδιαίτερο, ρετρό σχεδιαστικό στυλ. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι και η «διασπορά» αποθηκευτικών χώρων για εξοπλισμό χρήσιμο στις δουλειές που μπορεί να κάνει κάποιος στην εξοχή. Τέτοιοι εντοπίζονται στο πλάι του ταμπλό (με την πόρτα ανοιχτή) όσο και πίσω από τα καθίσματα.

Ένας από αυτούς φιλοξενεί και το τσεκούρι με την επωνυμία Maybach που είναι ενσωματωμένο στο διάκοσμο. Ο Virgil Abloh ήταν Αμερικανός αρχιτέκτονας, δημιουργικός διευθυντής, σχεδιαστής μόδας, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος με μια λαμπρή καριέρα στη βιομηχανία της μόδας. Ήταν ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Off-White και δημιουργικός διευθυντής για τις συλλογές ανδρικών ενδυμάτων της Louis Vuitton από το 2018.

Advertisement

Ο Abloh πέθανε στις 28 Νοεμβρίου σε ηλικία 41 ετών αφού διαγνώστηκε με καρδιακό αγγειοσάρκωμα το 2019. Για το θάνατό του, η Mercedes-Benz εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Είμαστε συντετριμμένοι στο άκουσμα του θανάτου του Virgil Abloh. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τις σχεδιαστικές ομάδες του Virgil».

«Τώρα, παρουσιάζοντας στον κόσμο το προϊόν της συνεργασίας μας και το μοναδικό όραμα του Virgil, θέλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη του, στη δουλειά ενός πραγματικά μοναδικού σχεδιαστικού ταλέντου, που δημιούργησε ατελείωτες δυνατότητες συνεργασίας μέσω της αχαλίνωτης φαντασίας του και ενέπνευσε όλους όσοι γνώριζαν τη δουλειά του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Maybach του φτωχού από την Carbest
Mercedes-Maybach EQS: Μοναδική πολυτέλεια
Μία Maybach S 580 στο γκαράζ του Mayweather (+video)