Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes Marco Polo: Ένα ταξίδι 35 ετών

Ελλάδα 15:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes Marco Polo: Ένα ταξίδι 35 ετών

ΝΕΑ

Mercedes Marco Polo: Ένα ταξίδι 35 ετών

ΝΕΑ

Πριν από 35 χρόνια, το όνομα του Βενετσιάνου εξερευνητή έγινε συνώνυμο με τα Compact αυτοκινούμενα τροχόσπιτα που έφεραν το σήμα της Mercedes. Tο 1984, το πρώτο Marco Polo γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα του ή αν θέλετε ξεκίνησε το ταξίδι του.

Advertisement
Advertisement

 

Το νέο Marco Polo βγήκε στην παραγωγή και βασίζεται στην Mercedes V-Class. Για να γιορτάσει αυτή την επέτειο η μάρκα παρουσιάζει ένα ειδικό μοντέλο, που ονομάζεται ArtVenture, στην αγορά. Το ArtVenture μπορεί σύντομα να παραγγελθεί για μια τιμή καταλόγου ξεκινώντας από τα 44.590 ευρώ στη Γερμανία.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο Marco Polo

Το πρώτο Marco Polo βασίστηκε στο Mercedes-Benz 209 D του 1984 ένα van, που το αποκαλούσαν «Bremer Transporter». Τα χαρακτηριστικά του ήταν: Το «κοντό» καπό και το μπεζ χρώμα (με τον κωδικό Bahamas), το οποίο στη δεκαετία του 1980 ήταν πολύ μοντέρνο, καθώς και το ίδιο καφέ εσωτερικό του. Την κίνηση έδινε τότε ο πεντακύλινδρος κινητήρας «OM 617» με τους 88 ίππους με 172 Nm ροπής που έφτανε την τελική ταχύτητα των 120 χλμ. Αυτό (όσο και αν ακούγεται λίγο) δημιουργούσε ένα αρκετά δυναμικό πακέτο την εποχή εκείνη.

Advertisement

Με πλάτος οχήματος 1,98 μ. Και κύκλο περιστροφής 10,9 μ., το πρώτο Marco Polo ήταν εύκολο να ελιχθεί, ακόμα και στα κέντρα των πόλεων. Παρά τις μικρές διαστάσεις του, το camper van, προσέφερε μεγάλη άνεση, με ένα διπλό κρεβάτι στο πάνω μέρος της οροφής, μια κουκέτα στο πίσω μέρος, περιστρεφόμενο κάθισμα οδηγού και συνοδηγού, καθώς και μια μικρή κουζίνα με νεροχύτη, δύο καυστήρες αερίου, ψυγείο και εξωτερική ηλεκτρική σύνδεση 220 βολτ. Η Mercedes-Benz παραμένει πιστή σε αυτό τον τύπο οχήματος που συνδυάζει στυλ, άνεση, λειτουργικότητα και δυναμισμό μέχρι και σήμερα. Το μοντέλο «Marco Polo» παραμένει στην γκάμα εδώ και τρεις δεκαετίες από το «Bremer Transporter» στην V-Class.

Advertisement

Την μετατροπή των ελαφρών van Mercedes-Benz σε μοντέλα Marco Polo,  πραγματοποιεί, από το 1984 η Westfalia, ο πιο γνωστός κατασκευαστής για αυτοκινούμενα τροχόσπιτα από την Rheda-Wiedenbrück της Γερμανίας. Από το 2014, το Marco Polo βασίζεται (και είναι διαθέσιμο) στην V-Class.

 

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Οδηγούμε τη νέα Mercedes-Benz V-Class

Αποστολή στη Στουτγκάρδη: Πρεμιέρα για τη νέα Mercedes-Benz V-Class

Mercedes-Benz V-Class Night Edition: Το πολυτελές πολυμορφικό στα καλύτερά του